• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN TÜRKİYE

Bir güneş gibi doğdu. Toprakları işgale uğramış, yokluk içindeki bir ülke; yılmadı, teslim olmadı. Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu el ele verdi, ekmeğini katık etti, direndi ve destan yazdı. Tam 94 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti bir güneş gibi doğdu

 YAŞASIN CUMHURİYET YAŞASIN TÜRKİYE
 Bir güneş gibi doğdu.. Toprakları işgale uğramış, yokluk içindeki bir ülke; yılmadı, teslim olmadı. Mustafa Kemal önderliğinde Anadolu el ele verdi, ekmeğini katık etti, direndi ve destan yazdı. Tam 94 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti bir güneş gibi doğdu..
     İşte 29 Ekim günü o büyük bayramı; Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacağız. Büyük önder Atatürk’ün Cumhuriyetin ikinci yılında dediği gibi, “Yapılan ve yapılmakta olan devrimlerin amacı, Türkiye Cumhuriyeti halkını tamamen çağımıza uygun ve bütün mana ve biçimiyle uygar bir toplum haline değiştirmektir. İşte o günlerde temeli atılan, harabeye dönmüş bir imparatorluğun küllerinden kurulan, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk ulusuna armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, Pazar günü 94 yaşına giriyor.
     NİHAT DEMİREL - Cumhuriyet’imizin 94. yılı Pazar günü Vize’de de büyük bir coşku ile kutlanacak. Kutlama Programı çerçevesinde ilk olarak 28 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 13.00’te tören alanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Kutlama Programı çerçevesinde ilçemiz Kaymakamı Soner Zeybek, 29 Ekim Pazar günü saat 09.30’da makamında protokol sırasına göre tebrikleri kabul edecek.
     Kutlama programı tören alanında saat 10.00’da okulların, resmi ve özel kuruluşlar ile dernek teşekküllerinin yerlerini almalarının ardından vatandaşların katılımıyla başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunarak şanlı bayrağımızın göndere çekilmesine müteakip, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı okulların, kuruluşların ve halkın bayramını kutlayacaklar. Tören geçişinin ardından Kaymakam Soner Zeybek tarafından günün anlam ve önemine ilişkin yapılacak olan konuşmayı, şiir ve kompozisyonların okunması takip edecek. Vize Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo gösterisinin ardından Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin koro dinletisi ile programa devam edilecek. Kutlamaların son bölümünde ise halk oyunları gösterisi ile ödül töreni yer alacak.
     Pazar günü hava şartlarının uygun olmaması durumunda kutlama programı kapalı spor salonunda yapılacak.
1104 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN