• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Sel suları bir askeri şehit etti

Şiddetli yağış Çakıllı ve Saray’da sel oldu. Bölgemizde Çarşamba günü etkili olan şiddetli yağmur yağışı sonrası Saray ilçesi başta olmak üzere, Çakıllı beldesi ve Kıyıköy beldesinde oluşan sel suları nedeniyle zor anlar yaşandı.

     Bölgemizde Çarşamba günü etkili olan şiddetli yağmur yağışı sonrası Saray ilçesi başta olmak üzere, Çakıllı beldesi ve Kıyıköy beldesinde oluşan sel suları nedeniyle zor anlar yaşandı.
Sel suları bir askeri şehit etti
     Saray ilçesinde Ergene Nehri’nin kolu olan Galata deresi taştı. Kiremithane yolu üzerindeki köprüde ve bölgede mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya giden içinde 4’ü asker 2’si polis bir de sivil vatandaşın bulunduğu Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT), köprünün üzerinden geçerken devrilerek dereye düştü. Askeri araçta bulunan ve sele kapılan 3 asker, 2 polis ve 1 vatandaş AFAD ve çevredekilerin yardımı sonucu kurtarıldı. Terhisine 17 gün kalan 23 yaşındaki Sefa Parhan adlı asker ise bulunamadı.
800 metre uzakta bulundu
      Zodyak botlar ve drone ile Perşembe günü sabahı yapılan aramada, Sefa Parhan’ın ZPT’nin düştüğü yerden 800 metre uzaklıkta bir ağaca tutunmuş halde cansız bedenine ulaşıldı. Zodyak botla bulunduğu yerden alınan şehidin cenazesi Saray Devlet Hastanesi’ne morguna kaldırıldı.
Sele Kapılan ZPT 250 metre uzakta bulundu
     Saray'da etkili olan sağanak yağışın sona ermesinin ardından sel sularına kapılan Zırhlı Personel taşıyıcı (ZPT) olayın yaşandığı yerin yaklaşık 250 metre ilerisinde ters dönmüş vaziyette bulundu. Araç askeri vinç yardımı ile bulunduğu yerden çıkarıldı. 
Çakıllı’da evleri su bastı
    Çakıllı beldesi en son 2009 yılında olduğu gibi şiddetli yağışın ardından meydana gelen selden zarar gördü. Ormanlık alandan toplanarak gelen ve İstiklal Caddesi üzerinden belde içerisinde bazı evleri su basmasına neden olan sel, ana caddede de trafiği aksattı. Beldenin Vize ve İstanbul yolu çıkışlarında sel suları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadılar. Karayolları ekipleri trafiğin aksamaması için sel sularının önünü açmak için mücadele verdiler.
     Kıyıköy beldesinde ise yükseklerden toplanarak gelen sel suları Liman mevkiinde denizle karayı adeta birleştirdi. Sahildeki kayıkların sürüklenmesine neden olan sel nedeniyle Kıyıköylü balıkçılar kayıklarını güvenli alana almak için mücadele verdiler. Balkaya köyünde ise Dağ Motel yakınlarındaki köprü sel suları nedeniyle yıkıldı. Balkaya köyü içerisinde ise kilit parke taş döşeli olan yol sel suları nedeniyle tahrip oldu.
1094 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN