• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Doğanca köylüsü, ÇED toplantısına izin vermedi

Limak Çimento San. ve Tic. A.Ş tarafından Doğanca köyü sınırları içerisinde yapılması planlanan Kil Ocağı projesi için düzenlenen halkın katılımı toplantısı yapılmadı.

     VİZE HABER- Limak Çimento San. ve Tic. A.Ş. tarafından Vize İlçesi, Doğanca Köyü Mevkiinde bulunan, 20,71 hektarlık I-B Grubu İşletme Ruhsatlı sahanın tamamında I-B Grubu Kil Ocağı'nın yapılması ile ilgili ÇED toplantısına Doğanca halkı izin vermedi. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'nin 9. maddesi Doğanca köyü köy kahvesinde 09 Ekim 2017 günü (dün) saat 09.30’da faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için gelen heyet kahvenin açılmaması üzerine toplantıyı yapamadı.
VİZE İNSAN DOĞA YAŞAM DERNEĞİ HER YERDE
     Kurulduğu günden bu yana Vize ve çevresinde yaşanan olumsuzluklara karşı mücadelesi ile takdir toplayan Vize İnsan Doğa yaşam derneği, Doğanca köyündeki ÇED toplantısında da halkın yanındaydı. Başkan Demir Aypar Erker ve dernek üyelerinin yalnız bırakmadığı köy halkı, “Tozdan ölmek istemiyoruz”, “Kanser fabrikası istemiyoruz”, “Kuş seslerinin yerine dinamit sesleri istemiyoruz”, “Doğayı katletme, tarımı yok etme” şeklinde sloganlarla toplantıyı yapmaya gelen şirket görevlilerini ve bakanlık yetkililerini karşıladılar.
     Kahvenin açılmaması ve halkın karşı çıkması üzerine toplantı yapılamazken, heyet “toplantı yapıldı ama halk bilgilenmek istemedi” şeklinde rapor tutarken, Vize İnsan Doğa Yaşam Derneği üyeleri de toplantının yapılmadığı yönünde rapor hazırladılar. (S.D.)
1401 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN