• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Festival ile keyif dolu 3 gün

Vize 10. Tarih ve Kültür Festivali, geçtiğimiz hafta Cuma gününden itibaren 3 gün boyunca sıcak yaz gecelerinin vazgeçilmezi oldu.

     NİHAT DEMİREL – Vizeli, 2 yıl aradan sonra özlediği festival coşkusunu geçtiğimiz hafta sonu doyasıya yaşadı. 11 Ağustos 2017 Cuma günü İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Mehter Takımının belediye önünde verdikleri konser ile start alan 10. Tarih ve Kültür Festivali, açılışın ardından Belediye önünde toplanan kalabalık ile birlikte İBB Mehter Takımı, yaz spor kursu öğrencileri ve protokol üyelerinin oluşturduğu kortej yürüyüşü ile festival alanında devam etti. Festival ateşinin yakılması, kokteyl ve stantların ziyaretinin ardından Aslı Kökçe’nin sunuculuğunda festivalin ilk gece heyecanı yaşandı.
     Halk Eğitim Merkezi Öğretmeni Banu Ertaş tarafından dikiş kursunda hazırlanan birbirinden güzel kıyafetlerin, Vizeli genç bayanlar tarafından düzenlenen defile programı ile sergilenmesi sık sık alkış alırken, defileden sonra çoğunluğunu Vize Devlet Hastanesi çalışanlarının oluşturduğu Halk Eğitim Merkezi Halk Müziği Korosu tarafından konser verildi. Gecenin sonunda sahne alan Rumelili Orhan Kemal’in hareketli şarkıları ise festival coşkusunu doruğa çıkarttı.
AYDİLGE’DEN FOTO ALMAK MÜMKÜN OLMADI
     Festivalin 2. gecesi yaz spor kurslarına katılan öğretmenlere plaket ve öğrencilere madalyalarının verilmesi ile başladı. Ardından Vizeli gençlerin oluşturduğu Grup Berdush her zamanki sahne performansı ile geceyi renklendiren isim oldu. Gecenin sanatçılarından olan ve genç kuşağın sevgilisi ünlü sanatçı Aydilge ise zıplaya zıplaya çıktığı sahnede, söylediği tüm şarkılar boyunca yerinde durmadı. Güçlü sesi ve hareketli şarkılarıyla gençleri coşturan Aydilge, zıplaya zıplaya söylediği açılış şarkısını kapanışta da söyleyerek yerini ünlü şarkıcı Baya’ya bıraktı. Romantik şarkıların prensi olarak bilinen Baha’nın sahne alması ile gecenin rengi daha da artarken, konser boyunca gençler sanatçıya eşlik ettiler.
GÜÇLÜ SESLER SON GECE SAHNE ALDI
     Vize 10. Tarih ve Kültür Festivalinin 3. gecesi Raca ve Mahşer Hip Hop konseri ile başladı. Ardından sahne alan sanatçı Pamela, güçlü sesi ve şahane sahne performansı ile gençleri adeta coşturdu. Pamela konserinin ardından havai fişek gösterisi yapılırken, izleyici rekorunun kırıldığı final gecesinde, Belediye Başkanı Balkı’nın konuşmasının ardından festivale destek veren Vize Kaymakamı Soner Zeybek’e, İlçe Emniyet Müdürümüz Şeref Aksu’ya, Çetin Güvenlik Sahibi Ahmet Çetin’e, Traçim İnsan Kaynakları Müdürü Kemal Pekçetin’e, Vize Sakin Şehir Derneği Başkanı Ayça Seçkin, Vizeli Yazarlar Hakkı Cemal Doğu’ya, Ayten Öztürk’e ve Rahmi Sözer’e plaket takdim edildi.
KIRAÇ, 15 BİN KİŞİYE SÖYLEDİ
     Vize 10. Tarih ve Kültür Festivalinin 3. gecesi sahne alan ünlü sanatçı Kıraç, beklendiği gibi festivalin starı oldu.
     Yaklaşık 15 bin kişinin katılımı nedeniyle festival alanında adım atmaya dahi yer kalmazken, izleyici rekorunun kırıldığı gecede Kıraç muhteşem performansı ile festival alanını salladı. Geç saatlere kadar birbirinden güzel şarkılarını Vizeli’ler için seslendiren Kıraç, şarkılarını Vizelilerle birlikte söyledi. Kıraç’a Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı tarafından Vize Spor Atkısı, Plaket ve Çiçek takdim edildi.
PAHALI, EĞLENCELİ VE KARANLIK BİR FESTİVAL
     Vize 10. Tarih ve Kültür Festivali, tüm ihtişamı ile 3 gün boyunca Vize’de eğlence fırtınası estirdi.
     Önceki yıllardaki gibi Vize ve civar ilçelerden gelen festival severlerin gönüllerince eğlendikleri, gezip dolaşma fırsatı buldukları festivalde, yüksek fiyatlar ön plana çıktı. Pazar tezgahlarında hemen hemen uygun olan satış fiyatları, festival alanına gelindiğinde yükselirken, festivalde en çok tercih edilen köfte ve ayranın 11 TL olmasına ve çayın ise 1.50 TL olmasına rağmen satış stantlarına ilgi yoğun oldu. Festival alanının bitişiğindeki lunaparkta ise normal günlerde 1 bileti 10 dakikaya varan sürede harcayan Vizeli’ler, festival gecesinde bu sürenin 3 dakikaya indirilmesi ile 3 kat fazla harcama yaptılar. Festivalin ilk 2 günü ardı ardına meydana gelen elektrik kesintileri tepkiye neden olurken, sorunun trafonun yeterli gelmemesi nedeniyle yaşandığı belirtildi. Lunapark nedeniyle yaşanan kesintiler, 3’ncü gün lunaparkın elektriğini jeneratörden sağlaması ile çözüme kavuşturuldu.  
1529 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN