• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitimi

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde hayata geçirilen ‘’Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı” eğitimi Kırklareli’de gerçekleştirildi.

NİHAT DEMİREL - İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi'nde verilen eğitime gazetemiz Vize Haber ile birlikte Kırklareli ve  Edirne'den basın mensuplarının yanı sıra BYEGM  Edirne İl Müdürü Uğur Ülgen,  Kırklareli Valiliği Basın ve  Halkla İlişkiler Müdürü Özgür  Tiran,  Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı  Orhan Doğan da katıldı.

     Eğitimin açılış konuşmasını yapan  Yeşilay  Kırklareli Şube Başkanı  Ali Karakoç, uyuşturucu bağımlığının yanında tütün, alkol, kumar ve teknoloji bağımlılıklarının da toplum için tehdit oluşturduğunu, bunların esas hedef kitlesinin ise gençler olduğunu vurguladı.

     Açılış konuşmasının ardından Rehber Öğretmeni Erkan  Çardaklı, uyuşturucu çeşitliliği, kullanım, başlama nedenleri gibi konularda sunum yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan  İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Ali Murat Vural, "Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı" eğitimini verdi.
     Gazete ve televizyon haberlerinin uyuşturucuya özendirme, akla yerleştirme ve büyütme içeren kelimelerden uzak yapılması önerisinde bulunan Vural, Uyuşturucu temelinde herhangi bir normalleştirme veya özendirmeye sebep olmayacak şekilde yayın yapmanın öneminin altının çizildiği eğitim programında uyuşturucuyla topyekun mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu tür haberlerin hangi çerçeve içerisinde verilmesinin daha doğru olacağı yönünde örnekler verdi. Devletin emniyet birimlerinin ve ilgili tüm kurumlarının bu konuda mücadelede ettiği, diğer kamu kurumlarının da bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiği, basına da büyük görev düştüğü belirtildi.
2264 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
NECDET TEZCAN