• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Aykanat, MHP’den neden istifa etti?

Geçtiğimiz Pazartesi günü Milliyetçi Hareket Partisinden (MHP) istifa eden Sadık Aykanat’ın istifası ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. “Ben istemeseydim onların beni ihraç etmeye güçleri yetmezdi” diyen Aykanat, okuyucularımız için istifasının ned

     NİHAT DEMİREL -  2014 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP’den İl Genel Meclisi adayı olan ve seçilerek MHP’yi mecliste Grup Başkanvekili olarak temsil eden Sadık Aykanat, “Sokaktan birileri çıkıp ta MHP’yi Kırklareli’nde Grup Başkanvekili olarak temsil eden kişiyi ihraç etmek isterlerse, bizlerde doğal olarak istenmediğimiz yerde kalmayız” diyerek şu açıklamalarda bulundu.
    “MHP’nin şu anki ilçe başkanı ile daha il genel meclisi seçimleri sırasında aramızda gerginlikler yaşanmıştı. O dönem Kırklareli merkezde yayınlanan gazetelerde benim ile ilgili hakarete varan yazılar yayınlatılmıştı. Biz bu yaşananlara rağmen partide ön seçime gittik. Burada 13 oyun 8’ini alarak ilk sıra adayı oldum. Kendisi ise 3 oy alarak 3. Sıra adayı olmuştu. Bu duruma rağmen MHP’yi en iyi şekilde temsil ederek Vize’de bir ilki gerçekleştirdik. İlk defa Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi çıkarttık.
    Ardından ilk Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşandı. Bizler adayımız olan Ekmeleddin İhsanoğlu için Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımız Harun Kıyar ile birlikte Vize’nin köy ve beldelerini dolaşarak oy istedik. Tüm bu temaslarımız sırasında ben MHP adına konuşmalar yaptım. Ancak şu anki yönetimde bulunan hiçbir arkadaşımız yoktu. Madem bizden daha iyi MHP’liler, o dönem neredeydiler. Yine Değerli Belediye Başkanımız ile birlikte Develi, Çavuşköy, Doğanca, Pazarlı ve Topçuköy’de kurulması planlanan kil ocaklarına karşı istişare toplantıları yaptık. MHP adına halkımızla ben konuştum. Peki, bu arkadaşlarımız neredeydi? Kimileri Ak Parti, kimileri ise Demokrat Parti ile flört halindeydiler. Yani bizde bir söz vardır ‘Dinimize küfreden Müslüman olsa’ diye..
Ancak şu anki yönetimde bulunan hiçbir arkadaşımız yoktu. Madem bizden daha iyi MHP’liler, o dönem neredeydiler. Yine Değerli Belediye Başkanımız ile birlikte Develi, Çavuşköy, Doğanca, Pazarlı ve Topçuköy’de kurulması planlanan kil ocaklarına karşı istişare toplantıları yaptık. MHP adına halkımızla ben konuştum. Peki, bu arkadaşlarımız neredeydi? Kimileri Ak Parti, kimileri ise Demokrat Parti ile flört halindeydiler. Yani bizde bir söz vardır ‘Dinimize küfreden Müslüman olsa’ diye..     Yine kısa süre önce 2 defa milletvekili seçimleri yapıldı. Ben, oğlum, Belediye Başkanımız Balkı ve İlçe Başkanımız Kıyar ile birlikte dolaştık. O zamanlarda kimseler yoktu yanımızda. Ben siyasi ahlak ve terbiye görmüş bir kişiliğe sahibim. Hiçbir Genel Başkana hakaret bizim haddimize değildir. Ama isterlerse sosyal meyda üzerinden kimlerin hakaretler ettiğini de bulabiliriz. Partiye muhalefet ettiğim ifade ediliyor. Evet ben partiye ‘Evet, Hayır’ oylamasında muhalefet ettim. Hiç olmazsa erkek gibi sözümün arkasında durdum. Cumhuriyetimiz ve vatanın bekası için ‘Hayır’ kullandım. Bugün olsa yine ‘Hayır’ kullanırım. Zaten MHP’nin içinde benim gibi ‘Hayır’ oyu veren çok kişi bulunuyor. Şu anki ilçe yönetiminin %80’ide ‘Hayır’ vermişti. Yine biz Meral Akşener’in grubuyuz şeklinde konuştukları bilgisi de tarafıma ulaşmıştı. Hatta seçildiklerinde İl Başkanına ‘Meralci’ diye şikâyet edilmişlerdi. Yani kısacası, Cumhuriyetimizin Bekası için Genel Başkana muhalefet ettim.  

     Şimdi bu arkadaşlarımızın atladıkları bir konu var. İhraç etmek istedikleri kişi MHP’nin Kırklareli’nde Grup Başkanvekili olan kişi. Bu arkadaşlar göreve geldikleri günden sonra ne şahsımı, ne Belediye Başkanımızı, nede Belediye meclisi üyelerimizi partiye toplantıya çağırmamışlardır. Şimdi çıkıp hiçbir toplantı ve davete katılmadığımızı söylüyorlar. Ben nereden bileyim ki arkadaşlar karanlık göz kırpmışlar. 
    Bu yazı vesilesiyle gerek kişiliği, gerek dürüstlüğü ile herkese örnek olan Değerli Belediye Başkanımıza, eski ilçe Başkanı Harun Kıyar ve yönetimi ile bana oy veren tüm Vize ve köylerinde yaşayan halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Birçok kişinin de bildiği gibi ben siyasi hayatımı MHP’de noktalama arzusundaydım. Ancak sokaktan birileri çıkıp ta bizim ihracımızı isterlerse, bizlerde doğal olarak istifamızı veririz. Bu yaşananlar Sadık Aykanat’a, ilk siyasi hayatına başladığı dönemki gibi hırs ve heyecan aşılamıştır. Bundan sonra halkımız için mücadeleye daha büyük bir şevkle devam edeceğim. Tekrar söylemek istiyorum. Ben istif etmeseydim, onların beni ihraç etmeye güçleri yetmezdi” dedi.
1516 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
NECDET TEZCAN