• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

BAŞKAN BALKI, HALKA HESAP VERDİ..

Vize Belediye Başkanı Sedat Balkı, göreve gelmelerinin 3. yılında düzenlemiş olduğu Halkı Bilgilendirme Toplantısını Pazartesi günü Belediye kapalı düğün salonunda yaptı.

     HABER MERKEZİ – Vizeli halkı, Belediye tarafından düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısına yine rağbet göstermedi. Az sayıda katılımcı ile yapılan toplantıya belediye birim müdürleriyle birlikte katılan Başkan Sedat Balkı, bir yıllık zaman süresince yapılan icraat ve faaliyetleri görsel sunumla birlikte anlattı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinin ardından başlayan toplantıda Başkan Balkı önce kısa bir konuşma yaptı. Balkı yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
     “Değerli Arkadaşlar! Geçen yıl 07 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz halk toplantımızın bu yıl üçüncüsünü yapıyoruz. Bir yıllık zaman zarfında neler yaptıklarımızı sizlere anlatmak istedik. Bir yıllık icraat ve faaliyetlerimiz hakkında bilgileri verirken, sizlerde bizlerden isteyip te gerçekleşmeyen işleriniz hakkında sorular sorarak bilgi edinebileceksiniz. Elbette bazı eksikliklerimiz var, elimizdeki imkânlarla en iyisini Vize’miz için yapmaya çalışıyoruz” dedi.
     Açılış konuşmasının ardından Başkan Sedat Balkı bir yıl içinde yaptığı faaliyetleri görsel destekli bir sunum ile anlattı. Toplantı sonunda katılımcıların sorularını tek tek yanıtlayan Başkan Balkı tüm katılımcılara ilgilerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
HALKI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GENEL NOTLARI
     Belediyemiz Kapalı Düğün Salonunda 10 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 14.00’da “Halkı Bilgilendirme” toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan vatandaşlar tarafından Belediye Başkanı Sedat Balkı’ya sorulan sorular, önerilen tavsiyeler ve verilen hizmetten memnuniyet duyan vatandaşların konuşma kayıtları.
     İsmail ÖZDEN: Sayın Başkanım, hep geçen yıl bahsettiklerinizden bahsettiniz, ama yapamadıklarınızdan bahsetmediniz?
Benim size sorum şudur; İlçemizin ana caddesini oluşturan Atatürk Caddesi çok kötü durumda. Bu caddenin bakımı hakkında yapacağınız nedir?
     CEVAP: Bu ana caddemiz karayollarına ait bir caddedir. Ben konuyu Kırklareli Karayolları Şefliğine ilettim. Bu yaz programa aldıklarını ve yapacakları söylediler.
     İkinci Sorum; İlçemizin giriş caddeleri tarihi ve turizmi ile övünen bir ilçeye yakışmıyor. Bu konuda neler yapmayı planlıyorsunuz?
     CEVAP: Biz göreve geldiğimizden bu güne kadar hep altyapı ve yolların yapımı için uğraş verdik. Takdir edersiniz ki bu söylediğiniz iş yüksek maliyet gerektiren bir iş. Biz belediyemizin bütçesini öncelikle olarak vatandaşın acil çözüm bekleyen sorunlarını çözmek için kullanıyoruz.
     Üçüncü Sorum; İlçemize doğalgaz gelmesi konusu ne oldu?
     CEVAP: İlçemize doğalgaz bağlanması ile ilgili yüklenici firma ile yaptığımız görüşmeler neticesinde hatta çevre ilçe belediye başkanları ile birlikte görüştük. Bize ilçede yapılacak kazı çalışmalarını belediyemizin yapması gerektiğini söylüyorlar. Ancak başka ilçelerde yaptığımız araştırmada buralarda bozulan yolların masraflarını ilgili firmanın karşıladığını öğrendik. Bu nedenle bizde kabul etmiyoruz.
     Adem OLGAÇ: Öncelikle size ilçemize yapılacak olan hastane yeri ve yapımı konusunda göstermiş olduğunuz hassasiyetten ve ayrıca çevreye duyarlılığınız konularında teşekkür ederim.
Benimkisi soru değil de istek olacak; Kale Mahallemizde eski Jandarma binasının postaneye bakan kısmına temizlik yapılarak küçük ve gösterişli bodur ağaçlar ekilip düzenleme yapılırsa sevinirim.
     CEVAP: Söylemiş olduğunuz güzel öneri için bende size teşekkür ederim. Bu konu hakkında personelime gerekli talimatı vererek, proje hazırlamalarını söyleyeceğim.
2363 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
NECDET TEZCAN