• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İlçe Milli Eğitim, Eski Orduevi’ne taşınacak.

Uzun yıllar Vize’de bulunan Jandarma Komando Tatbikat Kontrol Merkez Komutanlığı’nın büyük bölümünün Vize’den ayrılmasının ardından boşaltılan eski Orduevi yeniden hayat bulacak.

NİHAT DEMİREL –Vize’de üç caddenin kesiştiği noktada bulunan, konumu itibariyle en kullanışlı yerlerden biri olan eski orduevi binası nihayet yeniden kullanılmaya başlanacak. Vize İlçe Kaymakamlığı’nın oluru doğrultusunda, Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarla geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı’ndan devralınan binada kısa süre içerisinde tadilat yapılacak.
     Bu yıl içerisinde yapılması planlanan tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından, şu anda Atatürk Ortaokulu’nun bulunduğu binada dar bir alanda faaliyetlerini sürdüren ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü eski Orduevi’nin olduğu yere taşınacak. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün boşaltacağı alanları ise Atatürk Ortaokulu kullanacak. Böylelikle hem Atatürk Ortaokulu, hem de Milli Eğitim Müdürlüğü rahat bir çalışma ortamına kavuşacak.
BİNADA HALK EĞİTİM KURSLARI DA VERİLECEK.
     Eski Orduevi binasının tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Halk Eğitim Merkezi kurslarının büyük bir bölümü de bu binada verilmeye başlanacak. Oldukça geniş bir kullanım alanı bulunan binada Halk Eğitim Merkezi kursları için Vize Kaymakamlığı’nın da desteği ile resim ve müzik salonları oluşturulacak. Yine toplantılarda kullanılması amacıyla bir de konferans salonu yer alacak. Binanın bahçesinin de kullanım amaçlı düzenlenmesi planlanıyor.
3583 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
NECDET TEZCAN