• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize MYO’da Kayıt Yenileme İşlemleri başlıyor

16/02/2024

Vize MYO’da Kayıt Yenileme İşlemleri başlıyor

     Vize Meslek Yüksekokulu, kayıt yenileme işlemleri ile ilgili duyuruda bulundu. Kayıt yenilemeler 19 – 23 Şubat tarihleri arasında yapılabilecek.
     Öğrencilerin 2023 – 2024 Eğitim öğretim yılı Bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 19-23 Şubat tarihleri arasında internet üzerinden yapılabilecek. Öğrenciler https://obs.klu.edu.tr/oibs/ogrenci/ login.aspx adresi üzerinden öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparken e-devlet şifresi ile veya kurumsal e-posta adreslerinin @ ifadesinden önceki kısmı ve e-posta şifreleri ile giriş yapmaları gerekiyor. Öncelikle ödemesi gereken katkı payı/öğrenim ücreti tutarının ise Ziraat Bankası ATM’lerinden ödemeleri gerekiyor.
     Vize MYO’dan yapı­lan açıklama şöyle; “01.07.2021 tarihli ve 31528 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı’nın 6. maddesi: “Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken tekrar girdiği sınav sonucuna göre başka bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrenciler, kayıt yaptıracakları yükseköğretim kurumuna ait katkı payı / öğrenim ücretine tabi olur.” hükmü gereği başka bir üniversiteye kayıtlı iken (açık öğretim programları dahil) tekrar girdiği sınav sonucuna göre Üniversitemize kayıt yaptıran ve halen okumakta olan öğrenciler ilgili katkı payı / öğrenim ücretini ödemek zorundadır” denildi.
     Yine Akademik  Takvimde  belirtildiği  üzere  Ders Ekleme ve Çıkarma İşlemlerinin (Çakışan Dersler İçin)  26 Şubet-28 Şubat 2024 tarihleri arasında olduğu belirtilirken, değişiklik yapılacak zorunlu ve seçmeli dersler için bu tarihler arasında öğrenci danışmanıyla iletişime geçmelerinin önemine işaret edildi.
     VİZE MYO’da Mazeretli Derse Yazılma Başvurularının 26 Şubat-01 Mart 2024 tarihleri arasında, Mazereti uygun görülen öğrencileri ders kayıt işlemlerinin ise 11 Mart-13 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.- Nihat Demirel
25 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.286532.4159
Euro34.598834.7374
NECDET TEZCAN