• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

“BÖLGEMİ TANIYORUM YÖRESEL OYUNUMU OYNUYORUM” PROJESİ SÜRÜYOR

13/02/2024

“BÖLGEMİ TANIYORUM YÖRESEL OYUNUMU OYNUYORUM” PROJESİ SÜRÜYOR

     İlçemiz Adalet Erez İlkokulu da bir süredir uygulanan “Bölgemi tanıyorum, yöresel oyunumu oynuyorum adlı proje yeni oyun ile devam ediyor.
     Projede şu sıralar Mersin yöresine ait ‘Silifke’nin yoğurdu’ okulda eğitim gören 3-5 yaş öğrencileri tarafından büyük bir beceri ile öğrenilirken, öğrenilen oyun daha sonra öncelikli olarak sınıflarındaki diğer arkadaşları karşısında sergileniyor. Okulda yıl sonuna kadar okul öncesi öğrencilerinin katılımıyla uygulanacağı ifade edilen projenin başında ise öğretmen Dilek İlhan yer alıyor.
     Ailelerin de katılım sağladığı projede; çocuklar Türkiye’mizin bölgelerini bu bölgelere ait yöresel kültürel miraslarımızı, yöresel oyunlarımızı eğlenerek öğrenme fırsatı yakalıyorlar. Öğrenilen yöresel oyunlar sınıfta aile katılımıyla sunulup oyun figürleri sınıftaki diğer öğrencilere de öğretiliyor. 3-5 yaş aralığındaki çocukların duyarlı birer vatandaş olmaları ülkesini tanıyan, değerlerini bilen, benimseyen, hümanist bir bakış açısı geliştirerek kendinden farklı olanı sevebilen, farklılıklara ilgi duyan, bu farklılıklar üzerine derinlemesine düşünebilen bir bilinç oluşturmak projenin asıl amacı olarak ortaya çıkıyor. Bu bağlamda çocuğun farklı yöreleri harmanladığında bunu içinde yaşadığı toplumla özdeşleştirmesi, toplum ve çocuğun bütünleşmesi önemli çıktılardan biri oluyor. Çocukların iletişim ve özgüven duygusunun gelişmesi, ebeveyn- çocuk etkileşiminin artması, okul performansının artması, çocukların okula karşı pozitif tutum geliştirmesi, var olan yeteneklerinin keşfedilmesi ise projenin örtük kazanımlarını oluşturuyor. Adalet Erez İlkokulunda sene sonuna kadar okul öncesi öğrencilerinin katılımıyla Dilek İlhan öğretmenin rehberliğinde diğer bölgelerimize ait önemli yöresel oyunlarımızın sergilenmesi planlanıyor.- Sevil Demirel
135 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.316232.4457
Euro34.624434.7632
NECDET TEZCAN