• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

GECENİN BİR YARISI

30/01/2024

GECENİN BİR YARISI

    Gecenin bir yarısı ocağın üstünde kaynayan bir çaydanlık. Alttaki her zaman kaynamıştır. Üstteki hep demlenmiştir. Hayatta böyle; "altta kalanın canı çıksın" derler. Balkonda oturuyorum. Sokak köpekleri sürü halinde geziyorlar, birlikte geldikleri çöpü karıştırırken birden birbirleriyle dalaşmaya başladılar. Uzaktan gördüğüm kadarıyla kavga ekmek kavgasıydı. İnsanlarda ekmek için kavga ediyor. Hatta zaman zaman birbirlerini boğazladıklarına tanıklık etmişliğimiz var.
     Sokağın başında bir araç göründü ağır ağır yol alıyor. Müzik son ses açık, içinde iki genç ellerinde içki şişeleri ve çalan şarkıya bağıra bağıra eşlik ediyorlar. Kafalar bir milyon. Siz hiç genç olmadınız mı? Oldunuz tabi ki, gecenin bir yarısı mahalleliyi rahatsız ettiğinizde karşılığını fazlasıyla almışsınızdır sanırım. Derken bu duruma tepki gösteren biri sokağa fırladı, bağırdı çağırdı ama o iki gencin onu iplediği yoktu. Polis geldi gençleri etrafa rahatsızlık verdikleri için karakola götürdü. Fakat ilginç olan gençlerden biri "bu burada kalmaz" diye bağırdı. Al başına belayı.
     Çay demlendi. Güzel demlenmiş yanında galete ile yavaş yavaş çayımı yudumluyorum. Ay geceyi aydınlatıyor, yıldızlar birbirlerine hava atıyor. Ortalık tam sakinleşmişken bu seferde yolun bir sağına bir soluna bir ileri iki geri yürümekte zorlanan elinde içki şişesi olan biri geldi. Ağzından çıkan küfürler kimin içindi orasını bilemiyorum. Arkasından iki kişi koşarak geldi, itiş kakış kollarından tuttular alıp götürdüler.
     Kendi kendime amma bereketli bir gece dedim. Kent uyumuyor, sürekli hareket halinde. Dünyanın insanlara dar gelmeye başladığını düşündüm. Caddeyi seyrederken hastanenin ambulansı çok hızlı geçti. İçinde ki hastayı bir an önce yetiştirmek için zamanla yarıştıkları belli. Kentte asayişi sağlayan polisler devriye atıyorlar. Sokakta yürüyen iki kişiyi durdurdular kimlik sorgulaması yaptılar. Güvenliğimiz için bunların yapılması çok doğal. "At izi it izine karışmasın"
     Ben balkonda ikinci çayımı yudumlarken aksiyonu bol olan bir gece yaşadım. Gece yarısı çoktan geçti. Artık yatmanın zamanı geldi derken bir at arabası çöp konteynerine yanaştı. Biri yetişkin ikisi çocuk bağıra çağıra konteyneri karıştırmaya başladılar. Çöpten bulduklarını at arabasına yüklediler diğer çöp konteynerine yetiştirmek için basıp gittiler. Gecenin gündüzden farkı yok. Hayat mücadelesi gece gündüz devam ediyor. Ama kavga hep aynı "ekmek kavgası"
Nazmice
26.01.2024
Safaalan
118 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN