• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

KÖMÜRKÖY DERESİNİN ISLAHINA BAŞLANIYOR

30/01/2024

KÖMÜRKÖY DERESİNİN ISLAHINA BAŞLANIYOR

    İlçemiz Kömürköy köyünde uzun yıllardır ıslah edilemediği için taşkınlara neden olan derenin temizliği ve ıslahı için çalışmalara başlanıyor.
     Kömürköy köyü muhtarlığının taşkınlara neden olduğu için bir süredir sık sık gündeme getirdiği dere ıslah çalışmaları ile ilgili nihayet somut adım atıldı. Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin son Kömürköy ziyareti sırasında konuyla ilgileneceğini söylemesinin ardından dere ıslah çalışmalarıyla ilgili ihaleye çıkıldı. Devlet Su İşleri Edirne 11. Bölge Müdürlüğü’nün dere ıslahı ile ilgili çıktığı ihale gazetemizde de yayınlandı.
     Çalışmalarla, köy içerisinden geçen ve bakım yapılmadığı için taşkınlara neden olarak civardaki evleri su basmasına neden olan dere, öncelikli olarak 1050 metre uzunluğunda betonarme duvar ile kaplanacak.
     Daha önceden ilçemiz Akıncılar köyünde de bir benzeri yapılan uygulamanın ardından dere yatağına 4 adet menfez ve 2 adet yaya köprüsü inşa edilecek. 19 Şubat tarihinde yapılacak ihalenin ardından başlanacak olan çalışmalar 450 gün içerisinde tamamlanacak.
Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan köy muhtarı Rahmi Dor, köy içerisinden gecen derenin ıslahı için göreve geldiği günden bugüne aralıksız girişimlerde bulunduğunu belirterek şunları söyledi.
     “Kömürköy köyümüzün en büyük sorunlarından birisi köy içerisinden geçen derenin gerekli ıslah çalışması yapılmadığı için taşkınlara neden olmasıydı. Sayın Valimize köyümüzü ziyareti sırasında konunun aciliyetini iletmiştik. Kendisi de vakit kaybetmeden çalışmalara başlanması için gerekli talimatları vermiş. İhalenin yapılmasından dolayı Sayın Valimiz Birol Ekici ve Milletvekilimiz Ahmet Gökhan Sarıçam başta olmak üzere emeği geçen herkese köyümüz halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.- Nihat Demirel

 

170 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN