• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ESKİ HÜKÜMET KONAĞI RESTORASYONU MAYIS AYINDA TAMAMLANACAK

26/01/2024

ESKİ HÜKÜMET KONAĞI RESTORASYONU MAYIS AYINDA TAMAMLANACAK

     Vize Cumhuriyet meydanında yer alan ve uzun süre atıl halde bulunan Eski Hükümet Konağı’nın restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.
     2022 yılında Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından yürütülmeye başlayan ve bugüne kadar devam eden yenileme çalışmalarının ardından yapının teslim tarihinin Mayıs ayı olduğu öğrendi. Proje onay sürecinden doğan süre kayıpları nedeniyle teslim süresi Mayıs ayına uzayan restorasyon çalışmalarına, dış cephe sıvasının yapılması ve pencere doğramalarının yerine konması ile devam edilecek.
Kaymakamlık ve Nüfus Müdürlüğü Taşınacak
     Halen faaliyet gösteren hükümet konağı binasında asansör olmaması nedeniyle yaşlı ve engelliler için büyük sıkıntılar yaşatması üzerine Kaymakamlık birimleri ile birlikte en üst katta bulunan Nüfus Müdürlüğü de yenilenen Eski Hükümet Konağı binasına taşınacak.
     Zemin kat Nüfus Müdürlüğü, 1. Kat ise Kaymakamlık olarak hizmet verecek şekilde, yapının yeni kullanımı şekillendirildi. Çalışmaların tamamlanması ve teslim sürecinin sona ermesinin ardından Haziran ayı içerisinde taşınma işleminin yapılması planlanıyor.- Nihat Demirel
 
65 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN