• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İNSAN

19/01/2024

İNSAN

     Her günün ayrı her iklimin ayrı bir güzelliği var. Kimi sabah güneş, kimi sabah zehir gibi bir soğuk var. Malum kış ayı. Bu dünya güzel, kıymetini bilmek gerekir. Dünyanın da kendine göre kuralları var. Dünya tabiat anayla uyumlu bir şekilde işleyişini sürdürürken denizleri, ırmakları, nehirleri ve dereleri kirletmeyin diyor. Doğayı bilinçsizce talan etmeyin diyor. Kim dinliyor, hiç kimse. Başımıza bir afet geldiğinde bazı şeyleri anlayabiliyoruz. Bence az bile yapıyor.
 İnsanoğlu aklını kullanarak büyük buluşlar gerçekleştirirken, sanayi devrimiyle çevre üzerinde ki yıkıcı etkisi de artmıştır. Ormanlar insanoğlunun yaşamı için son derece önemli olmasına rağmen iklimi düzenleyen ve insanlara ruh sağlığı verirken, ekonomiye olan katkısı da hiçe sayılmaktadır. Doğa ve ormanları yok etmek isteyen katliamcı insanlardan korumalıyız. Çünkü insanoğlunun doğaya verdiği tahribat, doğanın aleyhine dengeyi iyice bozmaya başlamıştır. Bu tahribat karşısında doğanın kendini yenileyebilmesi oldukça zorlaşmıştır.
     Dünyanın en akıllı canlısı insan, oda en tehlikelisi. İnsan denilen canlı kendi dünyasını çıkarları için yakıp yıkabiliyor. İnsanın acıma duygusu ölçülüdür. Vücudundan kıl aldırmaz, ama başkasının sacını başını yolmaya çalışır. İnsan tehlikelidir, yalancıdır, savaşçıdır, kavgacıdır, katildir, iki yüzlüdür. İnsan; bu gün söylediğini yarın söylemedim der. Açgözlüdür ne verirsen ver doymak bilmez, daha fazlasını ister.
   
Alim derki, "Eğer zalim ısrarla zulme devam ediyorsa, bil ki sonu yakındır. Eğer mazlum da ısrarla direniyorsa bil ki zafer yakındır." İnsan; doğayı yıkarken doğa direniyorsa, bilin ki büyük felaketler yakındır. İyi insanlarmış gibi davranan bir çok zalim insan var bu dünyada. Bilim adamı Marcelino Cereijido'ya göre "kötülük geni diye bir şey yoktur ama kötü davranışları teşvik edebilen biyolojik koşullar vardır" diyor.
    İnsan doğduğu günden öleceği güne kadar dünya telaşı içindedir. Yaptım, yapıyorum daha yapacaklarım vardı derken bir gün gideceği yer belli olmasına rağmen bilerek yaptığı yanlışlardan zerre kadar pişmanlık duyar mı? duyar veya duymaz. Çünkü nadan insan kendisinin bile düşmanı olmayı başarmışken başkasına dost, arkadaş olması asla beklenemez. Doğruyu yaparsın eleştirirler, yardım edersin aptal sanırlar, insanı ve doğayı seversin yaptıklarınla kıymet bilmezler. İnsan olabilmek çok zordur bu hayatta.
nazmice
17.01.2024
safaalan köyü
97 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN