• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

OKUL GEZİSİ

12/01/2024

OKUL GEZİSİ

     Hiç okul gezisine katıldınız mı? Katıldıysanız bu ne kadar zaman önceydi? Ben yaklaşık yirmi iki yıl önce, lisede okuduğum yıllarda, okulumuzla beraber Bolu Gölcük’e gitmiştim en son. Geçtiğimiz hafta sonu da oğlumun öğrencisi olduğu Namık Kemal Ortaokulu’nun eğitim ve gezi etkinliğine katıldım, okul aile birliği üyesi olarak bir veli olarak. Değerli müdürümüz Kiyasettin Taşar ve Harezmi Eğitim Modeli Proje Sınıfı Öğretmenlerimiz Hakkı Çakır, Özge Taşar, İbrahim Taşkıran’ın organize ettiği, refakat ve önderliğinde, bir otobüs dolusu öğrenciyle birlikte İstanbul’a doğru yola çıktık.
     Uzun yıllar sonra, tekrar böyle bir etkinliğin içinde yer almak heyecan ve mutluluk vericiydi. Keyifli, enerji dolu bir yolculuğun ardından ilk durağımız; dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan Florya Akvaryum’du. “Su ve Enerji Krizi” ders kazanımı kapsamın da; dünya denizlerinden bin bir çeşit balıkların yer aldığı dev havuzlar da su altı dünyasının cezbedici görüntüsü, belgesellerde görülen yaşama tanıklık etmek ve yağmur ormanın mistik ortamında dolaşmak çocuklar için çok faydalı ve renkli bir gezi oldu. Sonrasında yürüme mesafesinde; oldukça geniş bir korulukta yer alan, denizin hemen yanı başında ki, Yeşilköy Sahili’ndeki Florya İBB Sosyal Tesisleri’nde güzel bir kahvaltı yaptık.
     Karnımızı doyurduktan sonra, güneşli ılık bir havayı da fırsat bilerek, müdürümüzün de onayıyla hemen yanı başımızda bulunan Luna Parka çocuklar sevinç çığlıkları eşliğinde koşarak girdi. Harika sahil manzarası, üzerimizden geçen uçaklar, temiz ve nezih kalmış bu eğlence mekânın da çocuklar gönüllerince eğlendi, oyuncaklara bindi. Onların bu katıksız mutlulukları, keşke çocuk olabilsem dedirten türdendi. Öğretmenlerimiz toplanma startı verince, küçük bir yürüyüşün ardından tekrar otobüsümüze bindik ve Levazım, Beşiktaş semtine doğru yol aldık. Varış noktası, gezimizin amaç ve son durağı Zorlu Center’ a geldik. Harezmî Eğitim Modelini hiç duydunuz mu? Bu konu da biraz bilgilendirmek isterim; öğrencilerin günlük, gerçek yaşam problemlerini tanımlayıp, çözmek üzere algoritma tasarlayan, adım adım bu sorunun nasıl çözüleceğini belirleyip programlamanın gücünden faydalanarak yenilikçi fikirler üretme programıdır. Ayrıca eğitim modelinin ismini alan Harezmi, 780- 850 yılların da yaşamış; matematik, gök bilim, coğrafya ve algoritma alanlarında çalışmış Fars bilim insanıdır.
     Kendisine 'Cebir'in Kurucusu' denilmektedir. Gururla söyleyebilirim ki; İlimizde bu yıl sadece okulumuzun uygulamaya hak kazdığı okul Namık Kemal Ortaokulu’dur. Proje sınıfımız Zorlu Center’ın içinde yer alan, Apple Store’de uzmanlar eşliğinde atölye çalışmasına katıldılar. Çocuklar, iPad’deki GarageBand ile en sevdikleri film, kitap veya oyun için hayallerindeki tema müziğini besteledi. Ritim yapmanın temellerini ve davulları öğrendiler.
    Önceden kaydedilmiş döngüleri ekleyip tema müziği mikslediler ve eğlenerek üretip, arkadaşlarıyla paylaştılar. Toplanma saattin de, müdürümüzün belirlediği noktaya saatinde ve eksiksiz gelen öğrenciler, yorgun ama mutlu otobüsün yolunu tuttu. Her zaman özveri ve gayretle çalışan, birçok etkinliği, çalışmayı ve projeyi hayata geçiren Müdürümüz Kıyasettin Taşar ‘a emekleri için gönül dolusu
    Teşekkürlerimi sunarım. Sevmek ile beğenmek arasında ki farkı bilip; bir çiçeği beğenince koparan ama sevince her gün sulayan öğretmenlerimize sonsuz teşekkürler…

DİDEM GÜLCE

95 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN