• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VATANDAŞ VE YEREL SEÇİM

05/01/2024

VATANDAŞ VE YEREL SEÇİM

    Saplantılı o kadar çok kişi var ki. Bu kişilerin her şeyi kendilerinin bildiğini, karşısındakileri hiç bir şey bilmeyen birer zavallı olarak görmelerinden bıktık. Gidin tepemizden, "ummadık taş baş yarar" Bu kişiler en çok siyasette kendilerine yer buluyor. Bulunduğum çevrede hiç bir sosyal aktivitesi olmayan, zamanının çoğunu bütün gün çarşıda dört nala gezerek geçiren, siyasi dedikodu yapıp kamuoyunda algı yaratmaktadırlar.
    Bu kişilerden uzak durulması gerekir. Çünkü siyasetin kirlenmesine öncülük yapmaktadırlar. Bu önümüzde ki üç ay bu tür algılara ama daha çok dedikodulara maruz kalacağız. Her çay ocağında, her köşe başında belediye başkan aday adaylarının sözcülüğünü üstlenmiş her önüne gelene kendi kafasında kurguladığı belediye başkanını anlatmaya çalışan bu kişilere itibar etmemeliyiz. Siyaset her kesin yapabileceği bir şey başkalarının arkasına takılarak siyaset yapmaktansa kendi iradenizle siyaset yapmanız çok daha iyi olur.
     Belediye Başkanı olmak için mücadele verenlerin yanında sırf isminin önüne sıfat eklemek için formaliteden aday adayı olanlar var. Bunlara çok dikkat etmeliyiz. Bu kişiler sadece kamuoyunu oyalar. Bir belediye başkanında çok şey aramalıyız. Öncelikli olarak partisiyle bağlantısı, partinin üyeleriyle olan ilişkisi, tabandan tavana kadar olan halkla olan diyaloğu. Tabi ki çalışkanlığı, bize ne verebilir. Bulunduğu makamın önemini bilmeyecek belediye başkan aday adaylarından halk olarak uzak durmalıyız.
       Türkiye genelinde, 2024 yerel seçimlerinde aday adayı patlaması yaşandı. Belediye başkanlığına bu kadar merakın olması endişe vericidir. Belediye başkanlığına çok fazla aday adayı olması sevinilecek bir durum değildir. Bu bir siyaset acizliğidir. Bir belediye başkanı gerçek anlamda siyasetin içinden gelen siyasi kadroların içinde yetişen liyakatlı, ehliyetli, söylem dili güçlü ve vücut dili çok iyi olmalıdır. Sürekli halkla kol kola, omuz omuza olabilen halk meclisiyle sorunları çözebilecek bir başkan seçilmesi gerekir.
        2024 yılı yerel seçimleri vatana millete hayırlı olsun. Bekleyeceğiz hep birlikte göreceğiz. "Zaman her şeyin en iyi ilacı" derken doğru adayı seçmenin de sizlerinde elinde olduğunu unutmayın. Çünkü siyaset doğru kişilerle yapılır. Yanlış kişilerle yapılan siyaset hiç bir zaman başarı getirmediği gibi, kaostan başka bir şey getirmemiştir. İnandığınız partinin peşinden gitmeniz size artı kazandıracağını bilmeniz gerekir.
nazmice
04.01.2024
sefaalan köyü
Nazmi Metin 
116 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN