• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Cemal hocanın alkollü boza endişesi

19/12/2023

Cemal hocanın alkollü boza endişesi

     İlçemizin tanınmış simalardan olan emekli öğretmen Cemal Satkın, geçtiğimiz hafta “ İçkim, Boğazımda Kalıyordu. Alkollü İçkide %20 Vergi Çok Ya!” başlıklı bir yazı kaleme aldı.
     Aldığı bozanın fişinde alkollü içki yazdığını görmesi üzerine endişeye kapılan ve bir gören olması halinde ‘hoca şişenin dibine gizli gizli vuruyormuş’ diyecekler diye düşünen hoca esprili bir dille alkollü içecek olayını açıklık getirdi. İşte Cemal hocanın boza-leblebi yazısı…
     “Yalan yok, alışveriş fişi bana ait. Alkollü içki %20 kdv. Kış mevsiminin vazgeçilmezi boza aldık ama.. Evde masa üstünde bana kırıtan fişe göz attığımda, alkollü içki aldığımı gördüm.
     Ben şok! Ulan birinin eline geçse, beni perişan edecek, "hoca da az değilmiş ha.. Şişenin dibine gizli gizli vuruyormuş" diye benim fişi kahve kahve gezdirecekler.
     İŞİN ASLI BAMBAŞKAYMIŞ
     Meğerse boza, mayalandığı için alkollü içkiler kategorisindeymiş. Biraz araştırınca, boza içmenin günah olmadığına dair fetva verenlerin bile olduğunu öğrenince, keyiften 1 bardak daha boza devirdim. Atatürk'ün rakı-leblebisi kadar meşhur olmasa da, benim tercihim boza-leblebi'den yana...” diyerek konuyu özetledi. – Nihat Demirel
130 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN