• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI KUBANÇ’TAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

15/12/2023

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI KUBANÇ’TAN KIŞ LASTİĞİ UYARISI

     Vize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necat Kubanç, şoför ve sürücülere kış lastiği takılması uyarısında bulunarak, 1 Aralık’tan itibaren başladığını hatırlattı.
1 NİSAN 2024’TE SONA ERECEK
     Vize Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Necat Kubanç, başta üyeleri olmak üzere şoför ve sürücüleri kış lastiği konusunda uyardı. Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık 2023 tarihinden itibaren başladığını hatırlatan Kubanç şunları kaydetti:
     “Sürücülerimizin hem kendi güvenliğini hem de diğer sürücülerin ve yolcuların güvenliği için lastik değişimi kuralına uymaları gerekmektedir. Kış lastikleri hava sıcaklıklarının 7 derece ve altına düşen bölgelerde uygulaması yapılmaktadır. Kışın meydana gelen trafik kazalarının sebebi çoğunlukla mevsimine uymayan lastiklerin kullanılmasıdır. Çünkü yaz lastikleri soğuk havalarda karlı ve buzlu zeminlerde tutunma kaybına frenlerde de kaymaya, savrulmaya ve araç hakimiyet kaybına yol açar. Bunun için kış lastiği takılması uygulamasına az bir zaman kala tüm esnafımızın bu tür sorunlarla karşılaşmaması ayrıca ceza-i işleme girmemeleri için araçlarının lastiklerini kış şartlarına uygun hale getirmeleri gerekmektedir. Ayrıca ben buradan tüm sürücülerimize sağlıklı, huzurlu, sorunsuz ve kazasız bir kış mevsimi geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.- Özlem Damar

 

21 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN