• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Milli Eğitimin “Akademik Başarıyı Artırıyoruz” Projesine Ajans Desteği

15/12/2023

Milli Eğitimin “Akademik Başarıyı Artırıyoruz” Projesine Ajans Desteği

     Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Vize’de Akademik Başarıyı Artırıyoruz” isimli proje, Trakya Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı’na 1. sıradan kabul edildi. 
     Vize Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından büyük bir başarı ile yürütülen proje hazırlama çalışmaları kapsamında bir proje daha uygulanabilir bulunarak destek programına kabul edildi. Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "Vize'de Akademik Başarıyı Arttırıyoruz. Vazgeçilebilecek Hiçbir Çocuk Yoktur." projesi sözleşme imza töreni Trakya Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisinde gerçekleştirildi.
    İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun’un da katıldığı törende, Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir ve ajans yetkilileri projeye imza attı. Proje ile ilçede ortaokul ve liselerde görev yapan 30 öğretmene ölçme ve değerlendirme alanında bir eğitim verilerek öğretmenlerin bu konudaki yetkinliklerini geliştirip akademik başarının artırılması amaçlanıyor.
     Vize’deki Gerçekleştirilecek olan proje kapsamında öğretmenler; Daha derin ve anlamlı bilgiyi ölçebilme, öğrenme ürünü kadar öğrenme sürecine odaklanabilme, öğrenmeyi motive edebilme eğitimleri alacaklar. Böylelikle farklı yaklaşım ve materyallerin deneme ve değerlendirme, problem çözme ve bilimsel süreç becerilerini etkin kullanabilme ve geliştirebilme, bilişsel, duyuşsal ve psikomotor boyutlarındaki gelişimleri yoklama özelliğine sahip araçlar geliştirebilme. Alternatif değerlendirmelerle, üst düzey düşünme (analiz, sentez ve değerlendirme), problem çözme becerisi geliştirebilme ve gerçek dünyadaki sorunlarla ilgilenmeye yönlendirebilme gibi becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.
     Bu becerilerini kullanarak eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten öğretmenler aracılığıyla öğrencilerin ulusal sınavlara hazırlık sürecinin daha etkin ve verimli geçmesi sağlanacak. Kendine güveni artan öğrenciler; YKS, LGS gibi sınavlarda başarı potansiyellerinin tamamını yansıtacaklar. Bu da Vize’de sınav başarı puanlarında anlamlı bir yükselmeye yardımcı olacaktır.
     Proje dahilinde 30 öğretmenin sertifika sahibi olması ve dolaylı olarak toplamda 260 öğretmen, 1200 ortaokul öğrencisi ve 850 lise öğrencisinin faydalanması hedeflenmektedir.- Nihat Demirel

 

14 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN