• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci Kırklareli’nde...

12/12/2023

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci Kırklareli’nde...

      Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, 07 Aralık 2023 Perşembe günü çeşitli program ve ziyaretlerde bulunmak üzere Kırklareli’ne geldi.
     Vali Birol Ekici, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'yi Valilik önünde dezavantajlı öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan müzik grubunun Trakya'ya özgü yöresel müzikleri ile karşıladı. Ardından çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere Kırklareli’ye gelen Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ile beraberindeki heyet, Vali Ekici tarafından Valilik Makamında ağırlandı.
Valilik Makamında yapılan görüşmede, Kırklareli’nin Gururu Teknofest 2023 Deneyap Şampiyonu Hayalperest Dahiler Takımı, Geleneksel Okçuluk Türkiye Şampiyonu Dilara Ecem Deniz ve en çok kitap okuyan öğrenci Zeynep Kayı ile bir araya gelerek başarılarından dolayı tebrik ettiler.
     Valilik ziyaretinin ardından Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Fen Lisesinde öğrencilere yönelik düzenlenen "Değerler Eğitimi; Şiddetli Değil Şefkatli Eğitim" konulu Seminere katıldı. Seminerde konuşan Bakan Yardımcısı Yelkenci, "Öğrencilerimizin kendilerini tanımak, kendi değerlerini milli ve manevi değerlerini bilmek, bilimsel çalışmaları bu şekilde beslemenin önemli olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Bizim milli değerlerimiz hem bireysel anlamda hem de toplumsal anlamda ayakta tutan değerlerdir. Aynı şekilde manevi değerlerimizde ruhsal olarak bizi güçlü tutan değerlerimizden ibarettir. Hiçbir milli değerlerimiz, manevi değerlerimiz bilimin alternatifi değildir, bilim de bu değerlerimizin alternatifi değildir. Hepsi birbirini bütünleyen, tamamlayan şeylerdir. Yani ne bilimden vazgeçeriz ne milli değerlerimizden vazgeçeriz. Bunlar bir arada olduğu zaman işte geleceğe daha çok güçlü bir şekilde bakabiliyoruz" dedi.
     Bakan Yardımcısı Yelkenci, "Bir milletin kültürünü koruyabilmesi ve 50 yıl sonraya, 100 yıl sonraya ulaşabilmesinin çeşitli şartları var. Eğer bu şartlar yerine gelmezse 100 yıl sonrasına millet olarak varamıyoruz. Bu tarz çalışmaların bunu sağlamanın en büyük enstrümanı olarak düşünüyorum. Biz hem Bakanlık olarak, hem şahsen ben değerler eğitimi tabirini özellikle kullanmıyorum. Çünkü değerler eğitimi dediğimiz şey bir beden eğitimi gibi hatta bir ahlak eğitimi gibi veya herhangi alanın eğitimi olamaz. Değerler benimsenir, özümsenir ve aynı DNA’mızdaki kodlar gibi hem psikolojik esenliğimizde hem de ruhsal güçlülüğümüzde kodlar olarak yerini alır" ifadelerini kullandı.
     Seminerin sonrasında Vali Birol Ekici, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci ile birlikte öğretmenler odasında Fen Lisesi yöneticileri ve öğretmenleri ile bir araya gelerek sohbet ettiler.
     Seminerin ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun ile ilimizin eğitim-öğretim süreçleri hakkında bilgi alarak değerlendirmelerde bulunuldu. Daha sonra Vali Birol Ekici, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi Hızırbey Teknoloji Takımı tarafından geliştirilen elektrikli "Hızır" aracını inceleyerek, proje hakkında bilgiler aldı. Bakan Yardımcısı Yelkenci, daha sonra İlçe Milli Eğitim müdürleri ile bir araya geldi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinin ardından Kırklareli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Toplantı Salonu’nda Vali Birol Ekici ve Bakan Yardımcısı Yelkenci, İl Milli Eğitim Müdürü, Müdür Yardımcıları, Eğitim Birimlerinden Sorumlu Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden oluşan heyetle bir Eğitim Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.- Nihat Demirel
 
180 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN