• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

BİLSEM’Lİ OLMAK İÇİN

01/12/2023

BİLSEM’Lİ OLMAK İÇİN

     Bilim ve sanat merkezi (BİLSEM) başvuru ve sınav tarihi için geri sayım başladı. Gazetemizde yer alan BİLSEM haberlerinin ardından birçok okuyucumuzun merakla takip ettiği BİLSEM’e kayıt ve başvurularla ile ilgili yayınlanan broşürlerde detaylı bilgilendirmeye yer veriliyor. İşte BİLSEM ile ilgili merak edilenler…
     BİLSEM İlkokullarda üstün yetenekli öğrencilerin tespit edilerek örgün eğitim kurumlarındaki eğitimleri aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmasını ve geliştirmesini amaçlamaktadır. BİLSEM öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler 1,2 ve 3. sınıf seviyelerinde yetenek alanlarına göre aday gösterilen öğrenciler arasında yapılacaktır.
     Aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından sürdürülecek. Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemlerinin başlayacağı tarihler ise kılavuz ile belli olacaktır.
BİLSEM BAŞVURUSU NE ZAMAN?
     Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM 2024 kılavuzunu henüz yayımlamadı. Geçtiğimiz yıl zihinsel, resim ve müzik alanlarında özel yetenekli öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 19-30 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Ön değerlendirme randevuları 2 Ocak ve 6 Ocak tarihleri arasında oluşturulmuştu. Öğrencilerin yetenek alanlarına göre ön değerlendirme uygulamalarının alınması 14 Ocak ve 9 Nisan tarihleri arasında yapılmıştı. Bu yıl kılavuzun 4 Aralık tarihinde duyurulması bekleniyor.
     Bu yıl zihinsel, resim ve müzik alanlarında özel yetenekli öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemlerinin 11-29 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.- Sevil Demirel
25 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN