• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

BELEDİYE’NİN AVRUPA BİLİĞİ PROJESİNE 100 TAM PUAN

01/12/2023

BELEDİYE’NİN AVRUPA BİLİĞİ PROJESİNE 100 TAM PUAN

     Vize Belediye Başkanlığı tarafından “INTERREG VI-A'nın Bölgesel Stratejisi kapsamında IPA Bulgaristan-Türkiye Programı 2021-2027 I. Çağrı”ya başvurusu yapılan iki proje de ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı.
     Vize Belediye Başkanlığı’nca kardeş belediye başkanlıkları ile yapılan görüşmeler neticesinde, geçtiğimiz Temmuz ayında Bulgaristan Cumhuriyeti Burgaz iline bağlı Sredets Belediyesi ortaklığı ile bir adet, Sozopol Belediyesi ortaklığı ile de bir adet olmak üzere toplam iki proje ile hibe desteğine başvuru yapılmasına karar verilmişti. Geçtiğimiz Ağustos ayında, iki aşamalı değerlendirme süreci olan programa toplamda 47 projenin başvurduğu ve 36 projenin değerlendirmeye alındığı Strateji Komisyonunca duyurulmuştu. 36 projenin ön başvuru değerlendirme sonuçlarına göre Vize Belediye Başkanlığı’nın ortak olduğu iki proje de ilk aşamayı geçerek ikinci aşamaya başvuru yapmaya davet edildi.
     Vize Belediye Başkanlığı’nca, ikinci aşamaya başvurusu yapılacak olan projelerin onaylanması ile ilçemize, Avrupa Birliği’nden toplamda 1 milyon Euro hibe destekli iki ayrı yatırım projesi kazandırılacak.
ÖN BAŞVURUDA 100 TAM PUAN İLE BİRİNCİLİK
     Geçtiğimiz yıllarda Kale Mahallesi’nin birçok yolu Avrupa Birliği’nden alınan hibe destekleri ile yeniden düzenlenmişti. Bu yıl talep edilen hibe desteğiyle, tarihi Ferhat Bey Hamam’ının ve restorasyonu Vize Belediye Başkanlığı’nca yapılan Ferhat Bey Çeşmesi’nin bulunduğu bölgedeki Hamam Sokak ve Hacı Çeşmesi Caddesi’nin yeniden düzenlenmesi planlanıyor. Sredets Belediye Başkanlığı’nın lider ortak, Vize Belediye Başkanlığı’nın ana yararlanıcı olduğu proje, ön başvuru değerlendirme sürecinde 100 üzerinden 100 tam puan alarak değerlendirmede birinci oldu.
     Bu yıl talep edilen bir diğer hibe desteğiyle ise geleneksel olarak her yıl Vize Belediyesi’nce düzenlenen, “Vize Tarih ve Kültür Festivali”nin yapıldığı alanda da yeni düzenlemeler yapılarak ilçeye modern bir festival alanı, çocuk oyun alanı, bisiklet ve yürüyüş parkurları kazandırılması planlanıyor. Vize Belediye Başkanlığı’nın lider ortak, Sozopol Belediye Başkanlığı’nın ana yararlanıcı olduğu proje de ön değerlendirmede başarılı oldu.
    Ön değerlendirmede başarılı bulunan her iki proje de ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı. İki proje de detaylandırılarak ikinci aşamada değerlendirmeye sunulduktan sonra komisyonca yeniden incelenerek sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacak.- Nihat Demirel

 

182 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN