• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize’de Pırasa hasadı sürüyor

24/11/2023

Vize’de Pırasa hasadı sürüyor

     Sebze üretimi ile ilçemiz pazarında büyük paya sahip olan Çakıllı beldemizdeki üreticiler, şu sıralar pırasa hasadına başladılar.
     Yıllardır ata tohumlarını ekerek pırasa üretimine devam eden ilçemiz üreticileri, zor koşullarda bin bir emek vererek yetiştirdikleri mahsulü hasat etmeye başladı. Olgunlaşma durumuna göre tarladan elle sökülen pırasalar, hemen topraklarından temizleniyor ve büyük yıkama havuzlarına taşınıyor. Havuzlarda bitkinin aks üzerindeki en son yaprakları alındıktan sonra yıkanarak temizlenen pırasalar, demetlenerek pazara gönderiliyor.
     Vize İlçe Yarım Müdürlüğü teknik personelleri, ilçemizin Çakıllı beldesinde pırasa yetiştiriciliği yapmakta olan üreticileri iş başında ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Kadın üretici Hadiye Adıgüzel hasat sırasında yaptığı işlemlerden bahsetti. 500 m² büyüklüğündeki arazisinde, mevsimine göre çeşitli sebzelerin üretimini yaptığını belirtti. Daha sonra pırasa yıkama havuzlarında pırasaları temizlemekte olan üreticileri ziyaret eden teknik personeller, üreticilerimizle yapılan iş ve işlemler hakkında değerlendirmelerde bulundular.- Sevil Demirel
 
191 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN