• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE’YE AYRILAN BÜTÇE 17.244.000 TL

24/11/2023

VİZE’YE AYRILAN BÜTÇE 17.244.000 TL

     2024 yılı Yatırım ve Çalışma Bütçesinin yapıldığı Kasım ayı il genel meclisi toplantılarında gerçekleşen görüşmelerin ardından, Vize’ye yaklaşık 17.244.000 TL ödenek ayrıldı.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan CHP Vize İl Genel Meclis Üyeleri Cem Toptaş ve Okay Şeran şunları söyledi; “Özellikle son dönemde dolar kurunda yaşanan durdurulamaz artış ülkemize ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar yaşatmıştır. Bu nedenle bizler bu zor şartlar altında 2024 yılının yatırım bütçesini hazırlamaya çalıştık. Bizler yoğun ve özverili çalışmalar gerçekleştirerek, Kırklareli İl Özel İdaresinin 2024 yılı bütçesinden Vize’ye yaklaşık 17 milyon lira para aktarılmasını sağladık.
    Kasım ayı içinde İl Genel Meclisi üyeleri olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda ilçemizin köylerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi için çalıştık. Öncelikli yapılması gerekenler ile ilgili bir taslak hazırladık ve bu taslağı plan bütçe komisyonuna sunduk
     Plan Bütçe Komisyon Üyeleri ile yapılan yoğun görüşmelerin ardından önerilen ve kabul edilen bütçenin İl Özel İdaremizin ilgili birimlerine, Vize Köylere Hizmet Götürme Birliğine, Köy muhtarlıklarımıza Tarım İlçe Müdürlüğü’ne ve Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik Spor Müdürlüğüne aktarılmasını sağladık. Spor kulüplerimize branş gözeterek 900.000 TL gibi rekor seviyede bütçe ayrılmış oldu.
     Köylerimizin Birinci önceliği Tüm Dünyada olduğu gibi "SU" Olmuştur. Bizde Sağlıklı İçme suyu için gerek Sondaj, gerek Su deposu gerekse de Şu şebekelerinin Bakım ve onarımlarına ciddi bütçeler ayırdık. Yine aynı ödenek ile çoğu köylerimize parke taş yapımı, kantar inşası, su sondaj işi, köy konak onarımı, Yangın Söndürme Tankerleri, Sinek ilaçlamalar için İlaç alımları, çatı onarımları, mezarlık bakım onarımları ve benzeri ihtiyaçların karşılanmasında kullanılacaktır. Ayrıca köylerimizin çöplerinin toplanılması işinde kullanılmak üzere Köylere Hizmet Götürme Birliğimize 600 bin lira ödenek aktarılmıştır.
    Köylerimizin diğer ihtiyaçlarının giderilmesi için de taleplerin yatırım ve çalışma programına alındığı, bu alınan taleplerin 2024yılı içinde Köy-Des ve Ek bütçeden karşılanması planlanmaktadır” dedi.
     İl Genel Meclisi üyeleri Cem TOPTAŞ ve Okay Şeran açıklamalarının sonunda, 2024 yılı bütçesinin kabul edilmiş olması nedeniyle emeği geçen il genel meclisi üyelerine ve ilgili idari müdür ve personeline teşekkür etti.- Nihat Demirel
210 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN