• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

'Okul önlerinde uyuşturucu satılıyor' iddiasına emniyetten yalanlama geldi!

17/11/2023

'Okul önlerinde uyuşturucu satılıyor' iddiasına emniyetten yalanlama geldi!

     WhatsApp gruplarında okul önlerinde çocuklara üzerinde ’Şamata karışık aromalı şekerleme’ yazılı uyuşturucu madde satıldığı iddialarına Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yalanlama geldi.
     Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, il genelinde velilerin bulunduğu WhatsApp gruplarında okul önlerinde ve parklarda uyuşturucu madde satıldığı şeklinde görüntü ve ses kayıtlarının olduğu ve ilgili WhatsApp gruplarında paylaşıldığı bilgisini aldı. Görüntü ve ses kayıtlarının olduğu yönündeki paylaşımların çoğalması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu bilgilere yer verildi;
     “Bahsi geçen mesajlarda "Merhaba arkadaşlar bu resimlerde gördüğünüz şeker şeklinde uyuşturucu. Şekerleme adı altında çocuklara dağıtılıyormuş. Okul önlerinde satılıyormuş. Büyük küçük çocuklarımızı uyaralım lütfen!” iddialarının yer aldığı bilgisi alınmıştır.
     Dolaşımda olan mesajda hapın üzerindeki pakette “ŞAMATA KARIŞIK AROMALI ŞEKERLEME” ibaresinin yer aldığı ve aynı görselin bahsi geçen uygulama yoluyla vatandaşlarımıza ulaştırıldığı gerekçesiyle Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce araştırma yapılmıştır. Yapılan araştırmada, ilimizde benzer bir durum ile karşılaşamadığı, Ülkemizde “ŞAMATA KARIŞIK AROMALI ŞEKERLEME” isimli herhangi bir Uyuşturucu madde yakalamasının yapılmadığı ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı TUBIM Şube Müdürlüğü’nden; “ŞAMATA KARIŞIK AROMALI ŞEKERLEME” isminde bu- maddenin Ülkemizin herhangi bir ilinde YASAKLAMASININ OLMADIĞI ve HABERLERİN GERÇEĞİ YANSITMADIĞI bilgisine ulaşılmıştır” denildi.
     Açıklamada, bu asılsız haberleri yayan paylaşanlarla ilgili adli makamlardan alınacak talimat kapsamında "HALKI YANILTICI BİLGİYİ ALENEN YAYMA” (TCK m. 217) suçundan adli işlem başlatılabileceği de ifade edildi.- Özlem Damar

 

184 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN