• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

85 YILDIR SENİ UNUTMADIK ATAM

10/10/2023

85 YILDIR SENİ UNUTMADIK ATAM

    Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bugün ölümünün 85. yıldönümünde tüm yurtta ve Vize'de törenlerle anılacak.
     Aziz milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesine liderlik ederek kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine çağdaş uygarlık kapılarını açarak Cumhuriyet gibi önemli bir kazanımı miras bırakmıştır.
     Fikir ve eserleriyle yaşadığı yüzyıla damgasını vuran büyük lider Atatürk, verdiği kurtuluş mücadelesiyle sadece Türk milletinin değil, sınırlarımızın çok ötesinde yaşayan farklı dinden, dilden ve ırktan birçok insanın da kalplerinde unutulmayacak sevgi izleri bırakmıştır. Aramızdan ayrılışının 85. yılında Ulu Önder’imiz Atatürk’ün fikirlerinin yaşatılmasının ve geleceğe taşınmasının hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız. Bu nedenle yönünü aydınlık yarınlara çeviren, güçlü bir Türkiye için her zaman olduğundan çok daha fazla çalışmaya, üretmeye gayret göstermeliyiz.
     Vize Haber Gazetesi olarak; Tüm bu duygularla başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85. yıldönümünde özlemle anıyoruz. Yarın sabah saat 08.45’te tören alanındaki Atatürk Anıtına çeleklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak olan anma programına Namık Kemal Ortaokulu Salonu’nda devam edilecek.
     Saat 09.05’te sirenlerin çalınmasının ardından Saat 10.30’da Namık Kemal Ortaokulu konferans salonundaki programda ilk olarak saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşımız okunacak. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapılacak. Atatürk ile ilgili video gösterisinin izlenmesi ve şiir okunmasının ardından ‘İç ve Dış Basında Atatürk’ adlı yazı okunacak. Yine şiirle devam edecek olan programda ‘Bir Ömrün Hikâyesi’ adlı oratoryo sunulacak. ‘Çakal Çökerten Zeybeği’nin oynanması ile devam edecek olan programda son olarak öğrencilerin hazırlamış olduğu koro çalışması sunulacak.- Nihat Demirel
19 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN