• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

TARIM İL MÜDÜRÜ KARACA, ÇİFTÇİLER GIDA’YI ZİYARET ETTİ

07/11/2023

TARIM İL MÜDÜRÜ KARACA, ÇİFTÇİLER GIDA’YI ZİYARET ETTİ

     İlçemizin önemli süt üreticilerinden biri olan Çiftçiler Gıda, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca tarafından ziyaret edildi.
     İlçemizde 1986 yılında Kazım Çiftçi tarafından kurulan ve 1992 yılında kurumsal kimlik kazanan Çiftçiler Gıda Sanayi İşletmesi, İl Tarım Müdürü Karaca tarafından ziyaret edildi.  Ziyarete, İl Müdürü Gökhan Karaca ile birlikte İl Müdür Yardımcı, Gıda ve Yem Şube Müdürü, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü ve Vize İlçe Müdürü de katıldı. Çiftçiler Gıda İşletmesini ziyarette işletme hakkında gerekli bilgileri alan İl Müdürümüz Karaca, yerinde incelemelerde bulundu.
     İşletme ziyaretinin ardından, Vize İlçe Müdürlüğünü ziyarette bulunan İl Müdürü Karaca, İlçe Müdürlüğü teknik personelleri ile bir araya gelerek sohbet etti. Ekip ruhu ile çalışmanın önemine vurgu yaparak, personelimizin taleplerini dinledi.
     Süt işleme tesisleri çiğ sütü, yoğurt, peynir, tereyağı, krema ve ayran gibi farklı süt ürünlerine dönüştürme işlemini gerçekleştiren önemli tesislerdir. Süt ve süt ürünlerinin, güvenli ve sağlıklı işlenmesini sağlar ve sütün raf ömrünü uzatır. Tüketicilere çeşitli besleyici ürünler sunar. Bu ürünler, restoranlar, marketler ve gıda işletmeleri için önemli bir pazarlama kaynağıdır. Genellikle kırsal bölgelerde kurulan ve faaliyet gösteren bu işletmeler, çiftçilere pazar ve gelir sağlama açısından da büyük öneme sahiptir. Bölgesel ekonomilere büyük katkıda bulunurlar.
Köylerde bulunan süt toplama merkezleri ile toplanan günlük 13-14 ton sütü işleyerek, çeşitli katma değerli ürünlere dönüştürülen işletmede, bu ürünlerin başında, beyaz peynir, lor peyniri, tereyağı ve taze kaşar geliyor.- Sevil Demirel
 
122 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN