• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Vize’nin 101. Kuruluş Yıldönümü ONURLU VE GURURLUYUZ

03/11/2023

Vize’nin 101. Kuruluş Yıldönümü ONURLU VE GURURLUYUZ

   VİZE HABER- Kasım ayı herkes için kışın gelişini simgelerken; Trakya'da, Vize’de yaşayanlar için farklı bir anlam taşır. Tüm Trakya'nın düşman işgalinden kurtularak vatanın bir parçası olması nedeniyle her Kasım ayında bu onur ve gurur tekrar tekrar yaşanır.
  Çarşamba günü Vize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıldönümüydü. Genciyle yaşlısıyla, Vizeli’ler düzenlenen kutlama programı ile 101 yıl önceki coşkuyu yeniden yaşadılar. Saat 09.45’te Tören alanında Belediye Başkanlığı, kurum, kuruluş ve STK’lar Atatürk Anıtına Çelenklerini sundular. Edirne belediyesi bando takımı eşliğinde saygı duruşunda bulunularak istiklal marşı okundu.
    Saat 10.30’ta başlayan kutlama programında ise ilk olarak Avcılar ve Atıcıların katılımıyla kurtuluş gelininin temsili olarak kurtarılması canlandırıldı. Kurtuluş gelini Belediye Başkanına teslim edildi. Ardından Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, Kurtuluş Gelini ile birlikte okulların ve halkın bayramı kutlandı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma Belediye Başkanı Ercan Özalp tarafından yapıldı.    
     Başkan Özalp’in konuşmasının ardından okulları temsilen öğrenciler tarafından kurtuluş günü ile ilgili şiirler okundu. İstanbul Büyükşehir belediyesi halk akademisi İzmir yöresi ekibi gösterilerini sergilediler. Ardından 101. Yıl nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Kurtuluş Bayramı Kutlama programında son olarak Vize’deki Kamu Kuruluşları ile sivil toplum Kuruluşlarının araçlarının katıldığı geçit töreni yer aldı.- Sevil Demirel
28 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN