• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE İLÇEMİZDE CEVİZ HASADI DEVAM EDİYOR

24/10/2023

VİZE İLÇEMİZDE CEVİZ HASADI DEVAM EDİYOR

    İlçemizde ceviz hasadı çalışmaları başladı. Ekipler, Erhan Kuşoğlu’na ait arazide yapılan toplama çalışmalarını yakından takip ettiler.
     Dikim alanları her geçen gün artan ve ekonomik anlamda oldukça önemli bir yere sahip olan ceviz bahçelerinde hasat işlemleri devam ediyor. Vize’de Okçular köyünde bulunan Erhan Kuşoğlu’na ait arazide yapılan ceviz hasadına, İlçe Tarım Müdürlüğü ve teknik personeli de katıldı. Silkelenerek ağaç dibine dökülen cevizler, kadın çalışanlar tarafından bin bir emekle seri bir şekilde toplandı.
     Arazi sahibi Kuşoğlu; yapılan hasat, ceviz soyma ve kurutma işlemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Mevsimin kurak olmasına rağmen oldukça verimli bir hasat dönemi geçirdiğini, ilçemizin, büyük iç pazar alanlarına yakın olmasının, ürün satış sürecini kolaylaştırdığını belirtti.
     İçeriğinde; zengin omega-3, yağ asitleri, birçok vitamin-mineral bulunduran cevizin, yüksek lif içeriği ve antioksidan özelliğine sahip olması insan sağlığına sayısız fayda sunarken, üretimi de Türkiye ekonomisine önemli bir katma değer sağladığı biliniyor.- Nihat Demirel
 
148 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN