• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Adalet Erez İlkokulu’ndan 100.Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü

Adalet Erez İlkokulu’ndan 100.Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü

İlçemiz Adalet Erez İlkokulu öğrencileri, Cumhuriyetimizin 100.Yılında Türk Bayraklarını sallayarak, marşlarını söyleyerek yürüyüş gerçekleştirdiler.
     Kale Mahallesinde gerçekleştirilen yürüyüşte Cumhuriyet coşkusunu yürekten yaşayan öğrencilerin coşkusu görülmeye değerdi. Yürüyüşlerine yeni bir durak olarak ilçe Halk Kütüphanesini ekleyen öğrenciler, 100. Yıl Cumhuriyet yürüyüşünü renklendirdiler. Yürüyüşe verilen ara, kütüphane binasının ve bahçesinin tanıtılması, kütüphanede nasıl vakit geçirileceğinin kurum görevlileri tarafından anlatılması ve eğitim sonunda sorulan Atatürk’ün hayatı ile ilgili sorularla tamamlandı.
     Kütüphane görevlileri hazırlamış oldukları 100.Yıl boyama çalışmaları ve balon hediyeleriyle Adalet Erez İlkokulu öğrencilerini, çanta ve filizlenen kalem hediyeleriyle kurum öğretmenlerini sevindirdi. Öğrenciler Cumhuriyet 100.yılına özel kendi yazmış oldukları şiirleri seslendirdiler, sınıf koroları Cumhuriyet şarkılarını dillendirdi. Program öğrencilerin hazırlamış oldukları darbuka gösterisi ile son buldu.
     Türkiye Cumhuriyetinin 100.yıl coşkusu böylelikle cumhuriyet ruhunun nesiller boyu aktarılacağı kütüphanelere taşınmış oldu. Hem İlçe Halk kütüphanesinin genç nesillere tanıtımının gerçekleşmesi, hem öğrencilerin kitap okumaya ve kütüphanede vakit geçirmeye teşvik edilmesi hususunda etkinliğin amaçlarına ulaştığı gözlemlendi. Cumhuriyetimizin ve kitaplarımızın aydınlığının daha yüzyıllarca yolumuzu aydınlatması temenni edildi.- Nihat Demirel
121 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN