• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Kırklareli Hürriyetçi Eğitim Sen’den “Okul Teneffüs Saatleri” Açıklaması

10/10/2023

Kırklareli Hürriyetçi Eğitim Sen’den “Okul Teneffüs Saatleri” Açıklaması

     Kırklareli Hürriyetçi Eğitim Sen Kırklareli İl Temsilcisi Emrah Gültekin, bazı okullarda uygulandığı iddia edilen 10 dakikalık teneffüs uygulamasının öğrencinin teneffüs hakkı kuralına aykırı olduğunu belirti.
     Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Gültekin şunları söyledi;
     “Milli Eğitim Bakanlığı dâhil olmak üzere tüm kurum müdürlükleri, öğretmenler ve öğrenciler yönetmeliklere uymakla sorumludur. İnisiyatif kullanılarak yönetmeliklerde yazan kurallar farklı uygulanamaz. İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 6. Maddesi 2.fıkrasının a bendinde ( Değişik: RG-10/07/2019-30827):
    Bir ders saati süresi 40 dakikadır. Okul yönetimince teneffüsler için normal eğitim yapılan okullarda en az 15 dakika, ikili eğitim yapan okullarda ise en az 10 dakika süre ayrılır” demektedir.
    Aldığımız duyumlara göre Kırklareli ilinde normal eğitim yapan kimi okullarda yönetmelikte net bir şekilde ifade edilen en az 15 dakika teneffüs kuralına aykırı olarak 10 dakika olarak uygulandığı iddia ediliyor. Şunu açıkça ifade etmek isteriz ki yönetmelikler her şeyin üzerindedir ve inisiyatif kullanılarak asla farklı uygulanamazlar. Öğrencinin teneffüs hakkı her ne sebeple olursa olsun kısıtlanamaz. Eğitimdeki en önemli unsur öğretmen ve öğrencilerdir.
     Kırklareli Hürriyetçi Eğitim Sen olarak eğitimdeki bu iddiaların takipçisi olacağımızı, yönetmeliklerin uygulanması konusunda bugün olduğu gibi yarın da hassas olacağımızı ifade etmek isteriz.
Yukarıda belirttiğimiz problem gibi eğitimin onlarca çok önemli problemi dururken Milli Eğitim Bakanlığı maalesef önlük gibi, öğretmen rotasyonu gibi suni gündemlerle gerçek problemlerin üzerini örtmektedir.
· Bugün okullarımızda öğretmenler şiddet görmektedir ve bunun için yasal düzenlemeler yapılmamaktadır.
· Bugün okulların etrafı güvenli değildir ve güvenlik, yetkisinde olmamasına rağmen öğretmenlerden beklenmektedir.
· Bugün öğretmenler enflasyonun altında maaş ve komik ek ders ücretleriyle çalışmaktadır.
· Bugün sınıf sayılarının kalabalıklığından, yeterli sosyal alanların olmamasından dolayı sağlıklı eğitim verilmemektedir.
· Bugün öğretmenlerin itibarı maalesef ayaklar altındadır.
· Bugün okul öncesi öğretmenleri aidatların kesilmesinden dolayı hem öğretmenlik hem hizmetli hem de bakıcı görevi yaptıkları için perişan durumdadırlar.
· Bugün banka promosyon görüşmeleri diğer kamu kurumları için bağlı bulundukları bakanlıklar tarafından yürütülüp iyi antlaşmalar yapılırken sayın bakanlığımız öğretmenleri yalnız ve bankaların inisiyatifine bırakarak perişan etmiştir.
· Öğretmenler önlük değil itibarını istemektedir.
     İşte bu sebeplerle üstü örtülen onlarca problemimizi dile getirmek için 14 Ekim Cumartesi Hürriyetçi Eğitim Sen binlerce üyesi ile önce Atasının huzuruna çıkacak sonra da Ulus meydanında öğretmenlerin ve eğitimin problemlerini haykıracaktır. Çünkü Hürriyetçi Eğitim Sen Sendikadır. Ant olsun Özgürlüğe!” dedi.- Nihat Demirel
 

 

63 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN