• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

3 BÜYÜKBAŞ İLE BAŞLADI, 16’YA ÇIKARDI

10/10/2023

3 BÜYÜKBAŞ İLE BAŞLADI, 16’YA ÇIKARDI

     İlçemize bağlı bulunan Akıncılar köyünde yaşayan İlker Yıldız, Uzman Eller Projesi ile kentten köye göç hikâyesini başlattı.
     2021 yılında Akıncılar köyüne yerleştikten sonra büyükbaş hayvan sahibi olmak için, Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuran Yıldız, ilk olarak Uzman Eller Projesi kapsamında3 gebe inek ile süt sığır yetiştiriciliğine başladı. Ardından günden güne üretimini arttırarak büyükbaş hayvan sayısını 16' ya çıkaran İlker Yıldız, hedefini daha da büyüttü.
     Yetiştiriciye ziyarette bulunan, İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu ve beraberindeki Teknik Personel, üretim alanı ve hayvanların genel durumunu hakkında incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında yetiştirici ile bilgi alışverişi yapan ekip süreci kontrol ederek sıkıntıların giderilmesi için destek verdi.
     Uzman Eller Projesi ile hayallerinin gerçekleştiğini belirten İlker Yıldız, işini büyüterek ülke ekonomisine katkı sağladığını ve severek bu işi yapmaya devam edeceğini dile getirdi. Ayrıca hedefinin Trakya'nın en iyisi olmak olduğunu da sözlerine ekledi.- Nihat Demirel

 

95 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN