• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

DERTLENMEK

17/10/2023

DERTLENMEK

     Dertsiz insan yoktur. Derdim yok diyen insan birazcık yalan söyler. Çünkü hiç derdi olmasa bile arkadaşının derdi ile dertlenir. Komşusunun ona yapmış olduğu çirkin bir hakaretten dolayı dertlenir. İşi ile yaşadığı bir sorundan dolayı dertlenir. Kısacası dertler aynen bir zincir halkasına benzer uzadıkça uzar. Sözün gelişi gel arkadaş biraz dertleşelim denilir. Bir çoban ateşi yakılır. Dere şırıl şırıl akar dertler suya karışır gider. Açma derdimi benim derdim senin derdini nakavt eder derler. Dertler bazen birikir bir dağ gibi olur işte o zaman insanı kemirir eritir bitirir.
     Dert deyip geçme derdine derman aramayananın sonu derdi ile cebelleşmek olur. Dert insanı kahreder kahır insanı yok eder. Dert edinme derdini paylaşacak dostlar edin. "Kim daha fazla insan ise, daha fazla dertli olur" derler. Öyle dertli dertli bakma gören olmaz, diye üzülme , insanın bazı dostları sen konuşmasan da ben anlarım hadi anlat derdini der.
   Çünkü insanlar bir derdi olduğunda derdini anlatabilecek güvenli dostlar arar. Bu birine içini dökmek dertleşmek demektir. Bu durumda bizim yapmamız gereken ise derdini dinlediğimiz kişiye derdini dinlerken ne denli samimi ve anlayış içinde olduğumuzu karşı tarafa yansıtmalıyız. Dinlemek çok güçlü bir iletişim davranışıdır. Birisi bizi dikkatle, anlayışla dinlerse ancak ona güvenebilirsiniz.
    "Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olur" Yunus Emre, Dert günlük yaşantımızda sık kullandığımız kelimelerden bir tanesidir. Dertsiz insanın pek olmadığını söyledik. Önemli olan dertlerimizi anlatabileceğimiz bir dert ortağımız olmasıdır. Çünkü insanlar dertlendiğinde aradıkları tek şey, güvendikleri birisine içlerini dökmektir. Dostlar, dostlarının dertleriyle dertlenirse onlara çözüm yolu bulmalarında yardımcı olurlarsa dertler hafifler azalır. İnsanın iyi gününde değil, kötü gününde yanında olana dost denir. Dertlerimizi dostlarımızla paylaşalım.
nazmice

Nazmi Metin

713 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN