• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Aykanat, Kadastral yol için şimdi de CİMER’e başvurdu

06/10/2023

Aykanat, Kadastral yol için şimdi de CİMER’e başvurdu

     İlçemiz esnaflarından tanınmış siyasetçi Sadık Aykanat, çevre yolu yapımı nedeniyle ulaşımın engellendiği kadastral yollarla ilgili ilçe Kaymakamlığına verdiği dilekçenin ardından şimdi de konuyu CİMER’e taşıdı.
    23 Ağustos tarihinde topladığı imzalar ile birlikte başlattığı mücadelesini, 27 Eylül tarihli dilekçesi ile bir başka boyuta taşıyan Aykanat’ın CİMER’e yaptığı başvuru kabul edildi. CİMER başvurusunda Vize Meslek Yüksek Okulu ve Düzova yolu arasındaki yol yapım çalınmaları nedeniyle kadastral yolların kapanmasından dolayı tarlalara geçiş imkânı kalmadığını ifade eden Aykanat, kısa süre önce çıkan tarla yangınına ise itfaiyenin dahi müdahale etmekte zorlandığı belirterek çözüm istedi.
    Sadık Aykanat dilekçesinde şu ifadelere yer verdi; “Kırklareli Vize Devlet Mahallesinin Vize Meslek Yüksekokulu’nun önünden geçen Kadastro yolu kapatılmıştır. Çiftçilerin ve hayvancıların bu yolu kullanamadığı 1 hafta önce çıkan yangında itfaiyenin giremediği tespit edilmiştir. Devlet mahallesi Düzova yolu kapandığından oraya bir köprü yapılmasını talep ederim” dedi.
     Aykanat tarafından yapılan başvuru aynı gün CİMER tarafından kabul edilerek Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına gönderildi. Bakanlık tarafından ise 1 gün sonra Kırklareli Valiliğine sevk edildi.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Devlet Mahallesi Muhtar Adayı Sadık Aykanat; “Şuan itibariyle Valiliğimizden gelecek olan haberi bekliyorum. Bu konunun ne kadar önemli olduğu su götürmez bir gerçektir. Bu nedenle olumlu bir cevap alacağımızı düşünüyorum. Böylelikle Meslek Yüksekokulu bölümüne ve Düzova yolu bağlantısına geçiş için yol açılacağına inanıyorum. Vize Devlet mahallemizi seviyorum. Her zaman vatandaşımın yanındayım” dedi.-Nihat Demirel


118 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN