• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE GIDA KAYBI VE İSRAFI ÖNLEME KONULU EĞİTİM VERİLDİ

03/10/2023

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE GIDA KAYBI VE İSRAFI ÖNLEME KONULU EĞİTİM VERİLDİ

     Vize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyası kapsamında; Cumhuriyet İlkokulunda öğrencilerine yönelik, gıda kaybı ve israfı önleme konularında eğitim sunumu gerçekleştirildi.
     İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu'nun katıldığı eğitimlerde, İlçe Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından sınıflarda öğrencilere yönelik sunumlar gerçekleştirildi. Eğitim sunumu kapsamında öğrencilere Bakanlığın hazırladığı "Gıdanı Koru" içerikli eğitici videolar izletildi.
     Pragram ile öğrencilere, dünyada ve ülkemizde büyük bir gıda israfının olduğu, bunu azaltmak için günlük yaşantılarında kendilerinin neler yapabilecekleri anlatıldı. Öğrencilerden, gıda israfı ve önlenmesi ile ilgili sahip oldukları bu bilgileri; aileleri, arkadaşları ve bulundukları çevreyle paylaşmaları istendi.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Müdür Zeynep Şeyda Gürsu; “Eğitim sunumları ile çocukların gıda kaybı ve israfını önleme konularında bilgilendirilmesi, konuya olan duyarlılıklarının arttırılması ve farkındalık oluşturulmasını amaçlıyoruz. Böylelikle "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" kampanyası kapsamında yürüttüğümüz çalışmaları ilkokul öğrencilerimizle paylaşmış oluyoruz. Cumhuriyet İlkokulumuzda yaptığımız çalışmaları önümüzdeki günlerde başka okullarda da yapacağız” dedi.- Nihat Demirel
133 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN