• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Rüşvet ve Usulsüzlük davasında Cem Toptaş beraat etti.

29/09/2023

İçişleri Bakanlığınca "rüşvet ve usulsüzlük" iddiaları nedeniyle Kıyıköy Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ender Sevinç 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki "rüşvet ve usulsüzlük" davasının son duruşmasında karar açıklandı. Karara göre; Eski Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç "rüşvet almak" suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan Tolga Ö. "rüşvette aracılık etme" suçundan 4 yıl 2 ay, Yunis D. ve Hasan G. ise "rüşvet vermek" suçundan 3 yıl 4 ay hapse çarptırıldı.

     Ayrıca haklarında hapis cezası verilen Ender Sevinç, Tolga Ö. Yunis D. ve Hasan G. hakkında uygulanan adli kontrol hükümlerinin devamına hükmedildi.

CEM TOPTAŞ BERAAT ETTİ

     3 Kişi hakkında hapis cezası verilen "rüşvet ve usulsüzlük" davasında diğer 7 sanık hakkında ise beraat kararı verildi. İl Genel Meclis Üyesi Cem T'nin de aralarında olduğu Hakan Y, Barış Y, Mustafa Y, Cavit Ö, Fazlı M, ve Ferhat K. beraat etti.

TOPTAŞ’TAN TEŞEKKÜR

     Dava sonunda beraat kararı verilen 7 sanıktan biri olan Kırklareli CHP İl Genel Meclisi Üyesi Cem Toptaş kararın ardından gazetemize açıklamada bulundu. Toptaş açıklamalarında şu bilgilere yer verdi;

     “Zor günleri geride bıraktık. İlk günden itibaren haksız bir suçlama ile karşı karşıya bırakıldım. Adaletin her ne olursa olsun tecelli edeceğine olan inancımı hiçbir zaman kaybetmedim ve bugün geldiğimiz noktada tüm suçlamalardan beraat ettim. Masumiyetim yargı yoluyla bir kez daha kanıtlandı.

     Bu süreç içerisinde insanları çok iyi tanıma fırsatı buldum. Başta eşim olmak üzere aileme, ilk günden beri bana inancını yitirmeyen gerçek dostlarıma ve Vize’lilere teşekkürü bir borç bilirim.

     Göreve iademle ilgili olarak ta gerekli başvurularımızı yaptık. İnşallah hızlı bir şekilde ilerler ve görevimize başlarız” dedi.- Nihat Demirel

 

222 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN