• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

VİZE İLÇEMİZDE TARLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

26/09/2023

Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından geliştirilen yerli ve milli balkabağı çeşitlerinin kullanıldığı ve İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Vizeli Balkız Projesi" kapsamında Tarla günü düzenlendi.

İlçemizin Develi köyünde kurulan demonstrasyon çalışması, geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen tarla günü ile tamamlandı. Düzenlenen tarla gününe; Milletvekilimiz Ahmet Gökhan Sarıçam, Vize İlçe Müdürü Zeynep Şeyda Gürsu, Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Teknik Müdür Yardımcısı Ahmet Duman, Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Gürbüz, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Teknik Personel ve üreticiler katıldı.

     Açılış konuşmasında Gürsu, yapılan demonstrasyon hakkında bilgilendirmeler yapıp, kadın çiftçilerimizi takdim etti. Ardından katılımcılara teşekkürlerini sunarak, kürsüden ayrıldı. Kapanış konuşmasını yapan Sarıçam ise; bu günlere kolay gelinmediğini anlatarak, artık tohum üretiminde ülkemizin önemli bir güç haline gelmeye başladığından bahsetti. Kadın çiftçilerimizin önünün her zaman açık olduğuna değindi.

     Tarla günü; yapılan tarla ve ürün incelemelerinin ardından, takdim edilen ikramla sona erdi.- Nihat Demirel

28 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN