• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Memiş “Tüm imkanlarımızı seferber ettik”

08/09/2023

AFAD Başkanı Okay Memiş de olayın yaşandığı Salı günü sabahı bölgeye gelerek açıklamalarda bulundu.

AFAD olarak bölgede kuvvetli sağanak olacağı yönünde turuncu kod verilerek uyarıda bulunulduğunu ifade eden Memiş, taşkının yaşandığı Longoz Ormanları bölgesinin yerleşime kapalı bir alan olmasına rağmen geçici konaklama yapılan bungalov evlerde mahsur kalanların olduğunun öğrenilmesiyle yoğun bir arama kurtarma çalışması yürütüldüğüne dikkati çekti.

Kayıp olan vatandaşlar için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Memiş, şöyle konuştu; "Maalesef can kayıplarımız var. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bütün imkanlarımızı seferber etmeye gayret ettik. Devletimizin gücüyle, AFAD’ımızın jandarmamızın emniyetimizin Sahil Güvenlik Komutanlığımızın, belediyemizin ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızın, orman işletmesinin bütün imkanlarını seferber ettik. İnşallah sağ bir şekilde vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz"

Memiş, ayrıca AFAD'ın uyarılarına ve meteorolojik uyarılara vatandaşların riayet etmesini istedi.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, bölgede Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ İl AFAD ekiplerinin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, 112 Acil ve özel idareden toplam 203 personel çalışmalara katıldı.

Ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması istendi. AA

181 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN