• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

HALK KONSERİ

01/09/2023

Nazmi METİN

Spot ışıklar altında aynı sahne aynı terane, suratlar asık eski heyecan yok. Kuruyan derede kalan bir avuç suda son günlerini yaşamaya çalışan bir balık misali, elde avuçta bir şey kalmadığı için son çırpınışlar. Doktor teşhisi koymuş hasta [kanser] kolunda serum hiç bir tedaviye cevap vermiyor. İsmail abim "yarınki yazının başlığı ne olacak" diyor. Ardından hemen kendi cevaplıyor. "Safaalan koruyu sattılar konserlerle parayı yiyorlar" diyor.

Safaalan korunun satılmaması için ne İsmail abi nede bir başkaları gıkını çıkarmadı. "Alan razı satan razı" İstanbul'dan deprem korkusundan kaçanlar dağ, bayır, çatak dinlemiyor tarlanın her türlüsünü alıyor. Güya İstanbul'da olası bir deprem yaşanırsa ölmek istemeyenler buralarda yaptıkları kulübelerde sağ kalmayı düşünüyorlar. Hiç kimse Depreme İstanbul'da yakalanacağını hesaplamıyor.

Safaalan köyü şantiye alanına dönmüş, herkes "vur patlasın çal oynasın" kendi havasında 3 adet taş ocağı ormanlarımızı yok ediyor. İsmail abim hala "yarın ki yazının başlığı ne olacak" diyor. Yazdığım yazıları okuyor mu okumuyor mu orasını bilemiyorum ama iki dönemdir köyün yönetimine seçilen kişiyi desteklediği için o alınmasın diye yazılarımı beğenmediğini ve okumadığını düşünüyorum. Hala ucuz hesaplar peşinde koşan kişilere bir anlam veremiyorum.

Ben yazımı yazarken Safaalan köyünün meydanında ki konserde Sevtuğ Kasapbaşoğlu "aman ormancı" türküsünü söylerken bilmeden belkide ormanlarımızı talan edilmesine göz yuman kişilere sitem etmiştir. Safaalan köyünde yok edilen ormanlarımızın geleceğimize yapılan hain bir saldırı olduğunu hiç kimse düşünmüyor.

Bu akşam ki konser bir kaç gün dedikodu mahiyetinde anlatılacak ve hafızamızda güzel bir anı olarak kalacak. Safaalan köyü asla o eski günlerine geri dönmeyecek. Bir gecelik eğlenceye tav olanlar Safaalan korunun satılmasını ve yok edilen ormanlarımızı torunlarına bizler konserde Sevtuğ Kasapbaşoğlu'nun söylediği şarkılarla coşarken maalesef gerçekleri görememişiz diyecekler.

Ben yazılarımı yazarken her şeyin en iyisinin olması, yapılan hataların düzeltilmesi için yazıp mücadele verirken Sevtuğ Kasapbaşoğlu sözleri Sabahattin Ali'ye ait olan yıllardır özgün müzik sanatçısı Edip Akbayram tarafından seslendirilen "başın öne eğilmesin. aldırma gönül aldırma." Safaalan koru satılırken, ormanlarımız yok edilirken "ağladığın duyulmasın" şarkısını söylüyordu. Bu gidişle bizler daha çok şarkı söyleriz. 

                                                                      nazmice

38 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.171532.3004
Euro34.902035.0419
NECDET TEZCAN