• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Denizlerde av sezonu bugün açıldı

01/09/2023

Sezon öncesi balıkçılar son hazırlıklarını tamamladı ve gece yarısından itibaren vira bismillah diyerek mavi denizlere açıldılar.

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağının sona ereceği 1 Eylül'ü (bugünü) iple çeken balıkçılar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden havaya rağmen bakım ve onarım çalışmalarına hız kesmeden tamamladılar.

     Balıkçıların bazıları eskimiş ağları elleriyle tek tek dikerek onarırken, bazıları da teknelerinin boyalarını yenileyerek, motor, ışık ve halatların bakımlarını yaptılar.

     Balıkçılık sektörünün sürdürülebilirliği ve deniz ekosisteminin dengesini korumak için uygulanan denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başladı. 4,5 aylık aranın ardında denizlerde av sezonu ise 1 Eylül Cuma günü itibariyle yeniden başladı.

     Balıkçılar av yasağının bitmesini ile birlikte “vira Bismillah” diyerek denizlere açıldılar. 1 Eylül'de denize açılacak balıkçılar şimdiden bol ve bereketli bir av sezonu geçirmeyi hedefliyor. Balıkçılar bu sene istavrit, hamsi ve çinakopun bol olacağı görüşünde birleşiyor.- Sevil Demirel

26 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN