• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Rüzgâr Enerji Santrali Kapasite Artışı yine reddedildi

01/09/2023

İlçemiz Küçükyayla, Akpınar mevkiinde yapılması planlanan Rüzgâr Enerji Santrali Kapasite Artışı ikinci defa mahkeme tarafından reddedildi.

Küçükyayla köyü muhtarlığı tarafından Edirne Bölge İdare Mahkemesine açılan ve Kırklareli Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Av. Ozan Topuz’un vekilliğini üstlendiği davada yine kapasite artışı reddedildi.

     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Küçükyayla Köy Muhtarı Mehmet Mergen, “Bizler Küçükyayla köy halkı olarak Rüzgâr Enerji Santraline karşı değiliz. Ancak köyümüzün bu kadar yakınına yapılmasına karşıyız diyerek şunları söyledi;

     “Köyümüzün çeşmeler mevkiinde yapılması planlanan Rüzgâr Enerji Santrali Kapasite Artışı Projesi ile ilgili muhtarlık olarak bu ikinci mahkeme müracaatımız. İlk müracaatımızda kabul edilmeyen proje, ikinci defa karşımıza hiçbir değişiklik olmadan getirildi ve ‘ÇED olumlu kararı’ verildi. Bu nedenle bizlerde yeniden mahkemenin yolunu tuttuk. Sayın Avukatımız Ozan Topuz’un vekâlet ettiği dava kısa süre önce yeniden reddedildi. Bu proje belki önümüzdeki dönemde yeniden karşımıza çıkacaktır. Ancak köyümüze yaklaşık 3 km mesafeden daha yakına yapılmasına yine müsaade etmeyeceğiz.

    Zaten şu an itibariyle kurulmak istenen bölge, köyümüzün su havzasının bulunduğu yerdedir. Hayvanlarımızın bakımlarının yapıldığı mera arazisi ve vatandaşlarımızın piknik yaptıkları bir yerdir. Köyümüzün çok hızlı göç aldığı da göz önüne alındığında, projenin bu haliyle onaylanmasının imkânsız olduğunu düşünüyoruz” dedi.

36 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN