• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Başkan Özalp: Vize’de 1 metrekare toprak yol bırakmayacağız!

01/09/2023

Vize’de uzun yıllardır sıkıntı yaratan birçok sorunun çözümü için harekete geçen Belediye Başkanı Ercan Özalp, ‘bu topraklara hizmet borcumuz var’ diyerek gazetemiz okurlarını yapılacak hizmetler hakkında bilgilendirdi.

Hafta içerisinde gazetemizi ziyaret eden ve Vize’de önümüzdeki günlerde yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Ercan Özalp, “Vize’de 1 metrekare toprak yol kalmayacak” diyerek başladığı sohbetinde şu bilgileri paylaştı.

     “Bizler halkımızın görev vermesinin ardından yaklaşık 4,5 yıldır görevimizi en iyi şekilde yapmak için gayret gösterdik. Bu süre zarfında Vize’mizi doğalgaza kavuşturduk. Doğalgaz çalışmalarının ardından bozulan yollarımızın tamir ve bakım çalışmalarını en kısa süre içerisinde yaparak yeniden sağlıklı hale getirdik. Örneğin şu an bulunduğumuz Evren mahallemizin Bağlar caddesinde doğalgaz çalışmasının ardından hem yol çalışması yaptık, hem de bugüne kadar hiç olmayan kaldırımları yaparak Vize’mize yakışır bir görüntü kazandırdık. Yine Cami Caddemizde, garajlar bölgemizde ve ilçemizin birçok yerinde yol ve kaldırım düzenlemeleri yaptık.

ATATÜRK CADDESİNİ BAŞTAN SONA YENİLEYECEĞİZ

     Şimdi hedefimizde Atatürk Caddemizin ilçemize yakışır bir şekilde düzenlenmesi düşüncesi var. Bunun için önümüzdeki günlerde caddemizi tramerle kazıyıp bozuk olan yolun yapılması ile çalışmalara başlayacağız. Atatürk caddemizde eskiyen kaldırımlarımızı söküp yeni kaldırımlar yapacağız. Yine meydan düzenlemesiyle birlikte elektrik direklerini de değiştireceğiz. Yaklaşık 13 milyon lira bir bütçe ile gerçekleştireceğimiz bu çalışmalarla hem trafik akışını, hem de yaya hareketliliğini rahatlatacağız.

8 KM’LİK YOL ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

     İlçemizde 1 metrekare toprak yol kalmayacak düşüncesinden hareketle geçtiğimiz ay ihaleye çıkarak cadde ve sokaklara temel malzeme serimi ve sıkıştırılması, 77.291m2 tek kat sathi kaplama yol yapımı ve 400 ton rodmiks asfalt malzeme alımı yaptık. Festivalimizin ardından önümüzdeki pazartesi günü de yol çalışmalarımıza başlıyoruz. 10 milyon lira bütçe ile yapılacak toplam 8 km’lik bir çalışmamız olacak ve yılbaşına kadar ilçemizde toprak yok kalmayacak.

HAYVAN BAKIM VE İYİLEŞTİRME MERKEZİ YAPIMI SÜRÜYOR

     Hepimizin bildiği gibi belediye olarak sokak hayvanları bakım evi ve iyileştirme merkezinin yapımına başladık. 7 milyon lira maliyeti olan merkezi, devam eden inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kasım ayı içerisinde açmayı planlıyoruz. Böylelikle yaz kış demeden aç ve susuz kalmamaları için mücadele ettiğimiz sokak hayvanlarına da sahip çıkmış olacağız.

SANAYİ SİTESİNİN YOLLARINI YAPIYORUZ

     Yine sanayi sitemiz için 6 milyon lira bütçe ayırdık. Bu güne kadar toprak atmaktan başka hiçbir belediyenin yatırım yapmadığı sanayi sitemizin yollarını 2000 metreküp beton alımı yaparak yenileyeceğiz. Böylelikle sanayi sitemizde özellikle kış aylarında yaşanan yol sorununu da ortadan kaldırmış olacağız.

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100. YIL SOSYAL TESİSLERİ

     Yapacağımız bu yatırımların arasında en büyük bütçeyi ise Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100. Yıl sosyal tesislerimiz için ayırdık. Kısa süre önce yine gazeteniz aracılığıyla duyurusunu yaptığımız 15 milyon lira bütçeli projemizi festival alanımızda gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki ekim ayında temelini atacağımız çalışmalarla 1000 metrekare kapalı tek katlı bir kültür merkezi, yanına 1000 metrekare açık yazlık düğün salonu ve hemen arkasına da yarı olimpik havuz yapacağız.

ATATÜRK VE ZÜBEYDE HANIM PARKLARI ARASINA, ALİ RIZA EFENDİ PARKI YAPACAĞIZ

     Göreve gelmeden önce ilçenin her mahallesinde parklar yapacağımızı belirtmiş ve göreve gelince de bu düşüncemizden hareketle mahallelerimizde yeni parklar oluşturmuştuk. Şimdi iki adet park daha yapacağız. Zübeyde Hanım parkının yanında alanımız var. Buraya da Ali Rıza Efendi Parkı adını vereceğiz. Bir parkımız da Devlet mahallesinde yapılacak. Böylelikle vatandaşlarımız dışarıya çıktıklarında kendilerine yakın olan parklarda vakit geçirebilecek, çocuklarını eğlendirebilecekler” dedi.- Nihat Demirel 
41 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.133532.2622
Euro34.932035.0720
NECDET TEZCAN