• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Başkan Özalp, yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı

29/08/2023

Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, 4,5 yılda yaptıkları çalışmaları ve önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmaları anlatarak büyük alkış aldı.

     Vize Tarih ve Kültür Festivali kapsamında yapılan açılış töreninde katılımcılara hitaben bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Ercan Özalp, göreve geldikten sonra düzenledikleri 4. Festivalleri olduğunu ve 4.5 yıl içerisinde birçok etkinliklerde birlikte olduklarını belirtti. Bugüne kadar yapılan çalışmaları seçim döneminde kapsamlı bir şekilde açıklayacaklarını belirten Başkan Özalp, şu an sizlere yeni müjdeler vermek istiyorum diyerek şunları söyledi;

     “Bildiğiniz gibi belediye başkanı olduktan sonra yaptığımız en önemli hizmetlerden bir tanesi ilçemizi doğalgaza kavuşturmaktı. Şu an ilçemizde %80 oranında doğalgaz çalışması yapılmış olup, Eylül ayında başlayacak çalışmalarla bu oran %90 a ulaşacaktır.

     Yine aynı zamanda geçtiğimiz ay ihaleye verdiğimiz ve yapımı devam eden geçici sokak hayvanları bakım evi ve rehabilitasyon merkezini Kasım ayında açmayı umuyoruz. Bu projenin maliyeti ise 7 milyon liradır. Geçtiğimiz ay ihalesini yaptığımız pazartesi günü yol çalışmalarına başlayacağımız 8 km’lik bir çalışmamız olacak. Bununda maliyeti 10 milyon lira. Vize’de yılbaşına kadar olan dönemde 1 metre kare toprak yol bırakmayacağız.

     Yine söz verdik. Dedik ki sanayimizin yollarına bu güne kadar toprak atmaktan başka hiçbir belediye yatırım yapmadı. Bunu da 2000 metreküp beton ihalesi yaparak beton alıp çözeceğiz. Buraya da ayırdığımız bütçe 6 milyon liradır. Ardından ana caddemizi tramerle kazıyıp, eskiyen kaldırımlarımızı söküp yeni kaldırımlar yapacağız ve meydan düzenlemesiyle birlikte elektrik direklerini de değiştireceğiz. Buna da ayırdığımız bütçe 13 milyon liradır. Biz bunları yaparken hiçbir kurum ve kuruluştan destek almıyoruz.

     Yine bu arada Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100. Yıl sosyal tesislerimizin temelini de Ekim ayında sizlerle birlikte festival alanında atacağız. Buraya da 1000 metrekare kapalı tek katlı bir kültür merkezi, yanına 1000 metrekare açık yazlık düğün salonu ve hemen arkasına da yarı olimpik havuz yapacağız. Proje maliyete 15 milyon lira.

     İki adet park yapacağız. Zübeyde Hanım parkının yanında alanımız var. Buraya da Ali Rıza Efendi Parkı adını vereceğiz. Bir parkımızı da Devlet mahallesinde gerçekleştirecek. Eylül ayında da, bir Ford minibüs alıp, içini yaptırıp engelli vatandaşlarımızın hizmetinde kullanılmak üzere faaliyete geçireceğiz.

     Seçim döneminde Vize’nin yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız diye söz vermiştik. Çok şükür 4.5 yıldır bu güne kadar da öyle bir şeyle karşılaşmadık. Bu topraklara hizmet borcumuz var. Atatürk’ün ışığında yürüyecek dada çok yolumuz var” şeklinde konuştu.- Nihat Demirel  
34 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN