• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ÖZLENEN FESTİVAL BAŞLADI

25/08/2023

Vize üç günlük festival eğlencesi için dün gece kapılarını açtı. Günlerdir yaşanan sıcak hava nedeniyle evlerinden dahi çıkmak istemeyen Vizeli’ler, Gülben Ergen fırtınasının estiği ilk gece için festival alanına akın ettiler.

Vizeli’ler tarafından her yıl büyük heyecanla beklenen Vize Tarih ve Kültür Festivali’nin 15.’si dün gün boyu düzenlenen etkinliklerle başladı. Sabah saat 10.00’da halicinde bulunan yerel ürün pazarında düzenlenene satranç etkinliği ile başlayan ilk gün etkinlikleri, akşam saat 18.00’de Belediye parkında açılan Zeynep VARDAR “Cumhuriyetimizin 100. Yılı Atatürk’ü Anma sergisi ile devam etti. Sergi açılışının ardından Belediye Başkanlığı önünde festival açılış programı kapsamında kortej düzenlendi. İlçeden ve dışarıdan gelen çok sayıda davetlinin katılımıyla kortej eşliğinde tören alanına geçen grup, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve yapılan konuşmaların ardından Küçükçekmece folklor ekibi gösterisini izledi. Daha sonra festival alanına doğru başlatılan kortej yürüyüşünde bando takımı eşliğinde festival alanına gelindi. Burada festival ateşinin yakılmasıyla başlayan Vize 15. Tarih ve Kültür Festivalinin ilk gün etkinlikleri, festival alanının izleyiciler tarafından tıka basa doldurulmasıyla yerini eğlenceye bıraktı.

      Konser programları ise Sevtuğ Kasapbaşoğlu’nun sunumu biraz gecikmeli olarak başladı. İlk olarak Alpay konseri ile hareketlenen festival sahnesi, sesin boğuk bir tonda yansıması ve basın yüksek olması nedeniyle izleyicileri şaşırtsa da, Alpay’ın kıvrak sahne performansı alkış almayı başardı. Ardından Aydan konseri ile devam eden festivalin ilk gününde festival alanı iyiden iyiye dolmaya başladı.

GÜLBEN ERGEN FIRTINASI

     İlk günün ağır topu Gülben Ergen konseri ise 15 dakika gecikmeli olarak başladı. Alanda adım atmaya dahi yer kalmayan konser programında güçlü sesiyle izleyicilerin karşısına çıkan Ergen, giydiği renkli giysiyi de Kırklareli’ne geldiği için seçtiğini ifade etti. Birbirinden güzel şarkılarla devam eden konser boyunca alanda eğlence doruklara çıkarken, gazetemizin önceki sayısında “Gülben festival alanını ateşe verecek” yorumumuzu Gülben konseri öncesinde köfte tezgâhları gerçekleştirdi.

  • s

  • s

2.GÜN PROGRAMI

Festivalin ikinci günü olan Cuma günkü program ise saat 18.00’de başlayacak. Programda ilk olarak çocuklar için atölye etkinlikleri gerçekleştirilecek. Ardından tören alanında spor okulları madalya töreni düzenlenecek. Vize Belediyesi çocuklarla çadır etkinlikleri ile devam edecek olan program saat 20.30’daki BANU konseri ile festival alanında şov yeniden başlayacak. Saat 21.30’da ise MERVE konseri katılımcıları coşturacak. Gecenin finalini ise ünlü RUBATO grubu yapacak. Grup saat 22.30’dan itibaren seslendireceği Sezen Aksu şarkılarıyla alanda izleyenleri kendinden geçirecek.

3.GÜN PROGRAMI

     Festivalin üçüncü gün programı ise Cumartesi günü saat 19.30’da sakin şehir çocuklarıyla atölye etkinlikleri ile start alacak. Vize tanıtım filminin sunulmasının ardından saat 20.30’da gecenin ilk sanatçısı olan ÖZGE MERİT izleyenlere hoş geldiniz diyecek. 21.30’da ise festival sunucusu SEVTUĞ KASAPBAŞOĞLU sahne alarak birbirinden güzel şarkılarıyla festival alanının atmosferini değiştirecek. Festival finali ise saat 22.30’da gençlerin sevgilisi ünlü sanatçı CEM BELEVİ tarafından yapılacak. Gençlerin sevgilisi Kıbrıs doğumlu sanatçı birbirinden güzel aşk şarkılarıyla festival alanını ateşe verecek. Bu konser programının ardından 15. Vize Tarih ve Kültür Festivalindeki eğlence sona erecek.- Nihat Demirel

36 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN