• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

‘Uyuşturucu dolu valiz’ davası başladı

18/08/2023

‘Uyuşturucu dolu valiz’ davası başladı

    Kırklareli’de planörle uyuşturucu kaçakçılığı davasında ana dava dosyasından ayrılan 4 sanığın yargılanmasına başlandı. Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan cezalandırılması istenen sanıklardan M.S., uyuşturucunun planörle atıldığı bölgeye yaklaşık 300 metre uzaklıkta hayvan ağılının bulunduğunu, jandarmanın gerçekleştirdiği operasyondan bir hafta sonra bölgede hayvan otlattığı sırada valiz içerisinde uyuşturucu bulduğunu anlattı.
   Kırklareli’de "planör" ile uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında yürütülen soruşturmada ana dava dosyasından ayrılan 4 sanığın yargılanmasına başlandı.
Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık M. S. ile tutuksuz sanıklar S.B. ve G.B. katıldı. Tutuklu sanık N. S. ise duruşmaya SEGBİS ile katıldı.
     Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, kimlik tespiti yapılarak iddianame özeti okundu.
UYUŞTURUCU DOLU VALİZ BULMUŞ
     Sanık M. S, savunmasında dosya kapsamındaki yabancı uyruklu sanıkları tanımadığını ileri sürdü.
Uyuşturucunun planörle atıldığı bölgeye yaklaşık 300 metre uzaklıkta hayvan ağılının bulunduğunu ifade eden M. S., jandarmanın gerçekleştirdiği operasyondan bir hafta sonra bölgede hayvan otlattığı sırada valiz içerisinde skunk maddesi bulduğunu belirtti.
     Valizdeki uyuşturucuyu borcu nedeniyle satmaya çalıştığını ileri süren M. S., "Uyuşturucu kullanan yeğenimden alıcı bulması için yardım istedim. Yeğenim uyuşturucu alacak birini buldu ve evime getirdi. Bir poşet içinde tahmini olarak 1 kilogram skunk maddesini S.B.'ye sattım. Yine yeğenim vasıtasıyla G.B, bana ulaştı ve uyuşturucu satın almak istediğini söyledi. G.B. ile buluştuğumuzda yanındaki kişi kendini polis olarak tanıttı ve başıma silah dayayıp elime kelepçe taktı. Bu sırada G.B. de 3 poşet uyuşturucuyu aldı. Beni zorla bindirdikleri araba ile köyün dışına çıkarıp silahla tehdit edip bıraktılar. Çok pişmanım ve gelen jandarma ekiplerine evimdeki uyuşturucuyu kendim teslim ettim." şeklinde savunma yaptı.
“HİÇ BU KADAR PİŞMAN OLMADIM”
     Tutuklu sanık N. S. de uyuşturucu alacak kişiler ile amcası M. S'yi buluşturduğunu belirtti. Yapılan satışlardan para almadığını iddia eden N. S, "Kendim de kullanıcı olduğum için hem satıcı amcamdan hem de uyuşturucuyu alan kişiden kullanacağım kadar uyuşturucu alıyordum. Hiç kimseden para almadım. Çok pişmanım ve hayatım boyunca hiç bu kadar pişman olmadım." dedi.
     Duruşmada tutuksuz sanık S.B. ve G.B. de savunmalarında haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Cumhuriyet savcısı, sanıkların uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan cezalandırılmasını, sanıklardan M. S. ve N. S.'nin tutukluluk halinin devamını, S.B. ve G.B'nin de adli kontrol hükümlerinin devamını talep etti.
     Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. AA
312 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN