• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

İLK ANA ARILAR ÜRETİCİLERE DAĞITILDI

28/07/2023

İLK ANA ARILAR ÜRETİCİLERE DAĞITILDI

     Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından arıcılık alanında korunmuş bölge ilan edilen Istranca Bölümünde, Meşe Balı üretimi önem kazandı. Korunmuş bölge olma sebebiyle, dışarıdan arıcılarımızın girişlerine kapatılan bölgede, zamanla ana arı ihtiyacı ortaya çıktı. Bu ihtiyacı karşılamak üzere İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde, İl Özel İdaresi bütçeli ve Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği destekleriyle, Ana Arı Üretimi projesi hayata geçirildi.
     Arı Islah Merkezinde üretimi gerçekleştirilen damızlık ana arıların dağıtımları, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından, arıcılık yapan üreticilere teslim edildi.
    Vize’de Dağıtımlara Başlandı
     Islah merkezinde ilk partide elde edilen ana arıların dağıtımına, Vize, Pınarhisar ve Kofçaz ilçelerinden başlanıldı. Bu kapsamda toplam 126 ana arı, 63 üreticiye, ikişer adet olmak üzere teslim edildi. Üretime devam edilen ıslah merkezinde tüm ilçelere ana arıların teslimatına önümüzdeki günlerde devam edilecek. Bu sayede daha verimli, bağışıklık sistemi daha güçlü, temizlik davranışı daha iyi, oğul eğilimi düşük ve kışlama yeteneği güçlü olan kolonilerin varlığı artırılmış olacaktır.
     Proje ile alakalı açıklamada bulunan İl Müdürü Mehmet AKSOY “Bakanlığımız, Kanatlı ve Arıcılık Daire Başkanlığını kurarak arıcılık konusuna önemini vurgulamıştır. İl Müdürlüğü olarak yaptığımız projelerle, arıcılığın değerini daha yukarılara taşıma hedefimiz var. Bu proje ile ana arılar üreticilerimizle buluştu, tüm üreticilerimize hayırlı olmasını dilerim'' ifadelerini kullandı.- Özlem Sezen
81 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN