• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Belediyeden su tasarrufu bilgilendirmesi

28/07/2023

Belediyeden su tasarrufu bilgilendirmesi

     Vize Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşları azalan su kaynakları nedeniyle suyu tasarruflu kullanmaları yönünde uyarıda bulundu.
     Yaşanan yüksek sıcaklıklar nedeniyle Pabuçdere ve Kazandere gibi derelerin dahi kuruduğuna işaret edilen açıklamada, Vize Belediyesinin ise bugünlerde yaşanacak muhtemel su sıkıntılarını göz önünde bulundurarak kısa süre önce açılan yeni kuyular su sorununun önüne geçtiği ifade edildi.
     Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ercan Özalp; “İlçemizde son elli yıldır yeni su kaynağı bulunması yönünde bir çalışma yapılmamıştır. Yaklaşık 15 yıl önce yapılan çalışmalar tamamen su alt yapısını yenileyerek su kaçağının önüne geçmek ve karpuzkaldıran hattından gelen suyu arttırmak içindir. Ancak şu an itibariyle karpuzkaldıran kaynağımızda su yarıya düşmüştür. Bu yüksek sıcaklıklar nedeniyle azalma hızla devam etmektedir. Belediye olarak yeni açtığımız iki sondaj kuyusundan yaptığımız takviye ile ilçemizde su sorunu yaşanmamıştır. Önümüzdeki pazartesi günü de hat döşeme çalışmalarını tamamladığımız yeni sondaj kuyumuzun bağlantılarını yaparak şebekeye dâhil edeceğiz. Yine önümüzdeki aylarda festival alanının olduğu bölgede yeni su sondajı depo çalışmaları gerçekleştireceğiz” dedi.
     Açıklamasında, belediyenin sosyal medya hesabından yapılan uyarının depolardaki su seviyesinin azalması nedeniyle yapıldığının da altını çizen Başkan Özalp, “Son günlerde yaşanan yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle vatandaşlarımızı depolarda azalan su miktarı nedeniyle bilgilendirmekti” şeklinde konuştu.

 

89 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN