• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

ÇERKEZKÖY İL Mİ OLUYOR?

21/07/2023

ÇERKEZKÖY İL Mİ OLUYOR?

     Seçim gündemi nedeniyle bir süreliğine rafa kaldırılan yeni il olacak ilçelere ilişkin sürecin tamamlanması amacıyla çalışmalar yeniden hızlandırıldı.  İl olmak isteyen çok sayıda ilçe olduğu için beklentileri boşa çıkarmamak ve küskünlük oluşturmamak için süreci seçim sonrasına bırakan iktidar, yaptığı istişarelerle il yapılacak yeni ilçeleri belirlemeye çalışıyor.
     Bu çalışmalar sırasında sürpriz bir ilçenin de adının geçmesi heyecana neden oldu. Bize ulaşan kaynakların aktardığı bilgilere göre Çerkezköy’de il olması planlanan ilçeler arasında yer alıyor.
Vize, Çerkezköy’ün ilçesi mi olacak?
     Yine bize ulaşan bilgilere göre; Çerkezköy’ün il yapılması ile ilgili yapılan çalışmalarda, bağlanacak ilçelerle ilgili araştırmalara da yer veriliyor.
     Bu çalışmalarda Kapaklı ve Saray gibi ilçelerin yanı sıra, Vize ilçemizin de Çerkezköy’e bağlanmasının planlandığı ifade ediliyor. Yapılan nüfus planlamasına göre, gerek yakınlığı, gerekse Vize ve köylerinden en yoğun göçün Çerkezköy bölgesine olması nedeniyle Vize’nin de Çerkezköy’e ilçe olarak bağlanması planlamalar arasında yer alıyor.
Vize – Çerkezköy arası Banliyö Tren hattı…
     İlk bakışta bizlere uçuk kaçık bir düşünce gibi görünse de, Vize – Çerkezköy hattına banliyö tren hattı kurulmasının da son günlerde sık sık tartışılan konuşmalar arasında yer aldığı ifade ediliyor.
    Çerkezköy’ün il olması ve Vize’nin Çerkezköy’e bağlanması ile aynı zamanda şehir bütünlüğünü de sağlayacak olan bir banliyö tren hattının bölgeye yapılması tasarlanıyor. Zamanımızda şehirlerin geniş bir coğrafyaya yayılması nedeniyle artan trafik sıkışıklığı, park problemi, hava kirliliği gibi sorunlara karşı bir alternatif olarak tercih edilen banliyö trenleri, Vize – Çerkezköy hattında da Vize, Çakıllı, Saray, Yoncalı, Kapaklı ve Çerkezköy gibi bir hat üzerinde yol alması planlanıyor.
     Özellikle son yıllarda büyük bir hızla devam eden Halkalı - Çerkezköy - Edirne arasına hızlı ten hattı yapımının da bu düşüncenin hayata geçirilmesindeki en önemli etkenlerden biri olarak öne çıkıyor. Böylelikle, yapılması düşünülen banliyö tren hattı da hızlı trene bağlanmış olacak ve yolcuların daha uzun mesafelerde tren yolculuğunu tercih etmelerine neden olacak- Nihat Demirel      
181 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN