• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Sergen’de Şist Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi toplantısı

14/07/2023

Sergen’de Şist Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi toplantısı

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Sergen köyünde yapılması planlanan Şist Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi ile ilgili halkın katılımı toplantısı düzenlendi.
     Sergen köyünde bulunan meydan köy kahvesinde 13 Temmuz 2023 Perşembe günü saat 14.30’da düzenlenen toplantıda, proje sahibi İlkur Madencilik firması ve bakanlık yetkilileri hazır bulundu. Faaliyetle ilgili toplantıyı protesto eden köylüler, Sergen köyünün içme suyuna ve ormanına zarar vereceği gerekçesiyle toplantıya katılmadılar. İtiraz dilekçeleri Çevre Bakanlığı yetkililerine elden teslim edildi.
     Daha sonra kırma eleme tesis yapılacak yere gidilirken, bölgede daha önceden yer alan taş ocakları nedeniyle orman ve bitki örtüsünün tozla kaplanmış durumu gözlerden kaçmadı. Yine bölgedeki derenin kuruma noktasına geldiği görüldü.
     Gazetemize açıklamada bulunan Sergenli vatandaşlar; “Arılar bir yudum su için musluklarda salkım oluyorlar. 10 yıl önce Ağustos ayında dereden karşıya geçemezdik. Su yarı bele kadardı. Şimdi ise su yok denecek kadar az. Sergen köyü içme suyunun bir bölümünü bu dereden alıyor. Bu gidişle sonumuz yağmur duası olacak” şeklinde serzenişte bulundular.- Nihat Demirel
177 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.134832.2635
Euro34.937735.0777
NECDET TEZCAN