• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

VİZE HABER

Hoş geldiniz!

Üyelik Girişi
Takvim
İLANLAR
NAZMİ METİN

Yarın 15 Temmuz'un 7’nci yıl dönümü

14/07/2023

Yarın 15 Temmuz'un 7’nci yıl dönümü

     Türkiye, FETÖ’cü hainlerin kanlı darbe girişimini, 249 şehidinin ruhunu şad ederek ve yeniden meydanlarda bir araya gelerek anacak.
    Türkiye genelinde Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2016 yılında gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminin yedinci yılı nedeniyle kapsamlı anma etkinlikleri düzenlenecek. 
     Türkiye'nin büyük şehirlerinin üstünde savaş uçaklarının uçtuğu, TSK içindeki hain FETÖ yapılanmasının mensuplarının sokaklarda vatandaşların üzerine tanklarla yürüyüp ateş ettiği 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü Türkiye'nin dört bir yanında yapılan etkinlikler ile anılacak.
    15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik günü yarın Vize’de de düzenlenen etkinliklerle anılacak. Etkinlikler kapsamında ilk olarak bugün şehit kabirleri ve şehit aileleri ziyaret edilecek. Ardından Cuma namazı öncesinde mevlid-i şerif okunarak dualar edilecek.
    Programın Cumartesi günkü bölümünde ise saat 19.00 da Vize Kültür Merkezinde 15 Temmuz Fotoğraf ve Resimlerinin yer alacağı serginin açılışı yapılacak. Serginin ardından Gençlik Spor ilçe müdürlüğü önünden başlayacak ve tören alanında son bulacak olan bisiklet turu düzenlenecek. Turun ardından tura katılan gençlere dondurma ikramında bulunulacak.
    Saat 19.30’da bisiklet turunun tamamlanmasının ardından Cumhuriyet meydanında Bayrak ve flama dağıtımını müteakip meydan ve sahne süslemesi yapılacak.
    Bayrak ve flamalarının dağıtılmasının ardından saat 20.00’de ise Demokrasi ve birlik yürüyüşü gerçekleştirilecek. Yürüyüş Shell benzinliği istikametine doğru yapılacak. Yürüyüşün tamamlanmasının ardından saat 21.00’de ise Cumhuriyet meydanında anma programı düzenlenecek. Program saat 00.13’te salaların okunması ile sona erecek.- Nihat Demirel
141 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.207032.3361
Euro34.874135.0138
NECDET TEZCAN